Suoraan sisältöön
Katso yhteystiedot

HKL, Helsinki

Hämeentie 86
00550 Helsinki
PL 55250, 00099 Helsingin kaupunki
+358 9 310 1071
Toimipiste kartalla

Lautalla

Joukkoliikenne tavoittaa myös Suomenlinnan

Pääset Suomenlinnan linnoitussaarelle kesät talvet lauttojen kyydissä. Suomenlinnan lauttaliikenne on osa pääkaupunkiseudun joukkoliikennettä, joten lautoilla käyvät niin Helsingin sisäiset liput kuin seutuliputkin. Jos sinulla ei ole HSL:n lippua, sinun tulee hankkia lippu mantereella olevasta automaatista, sillä lautoilla ei ole käteisrahastusta.

Suomenlinnan lauttaliikenteen aikatauluineen ja lippuineen järjestää Helsingin seudun liikenne HSL, ja lauttoja operoi HKL. Käytännössä liikennöinnistä huolehtii HKL:n tytäryhtiö Suomenlinnan Liikenne Oy.

Helsingin muille saarille liikennöivät yksityiset liikennöitsijät, ja näiden lauttojen reitit, aikataulut ja matkalippujen hinnat vaihtelevat liikennöitsijän mukaan.

Suomenlinnaan pääsee Kauppatorilta vuoden jokaisena päivänä ja arkisin myös Katajanokalta. Lähtölaituri sijaitsee Kauppatorilla Keisarinnankivi-muistomerkin eli kaksipäisen kotkan tuntumassa. Katajanokan laituri sijaitsee Katajanokan kärjessä.

Kauppatorilta Suomenlinnan päälaituriin liikennöivät M/S Suokki, M/S Suomenlinna II ja M/S Tor. Katajanokalta lähtevä huoltolautta M/S Ehrensvärd ajaa Suomenlinnan huoltolaituriin. Matka Suomenlinnaan kestää vartin verran.

Lue lisää Suomenlinnan liikenteen sivuilta www.suomenlinnanliikenne.fi