Luonnontiedelukion uusi koulurakennus harjakorkeudessa

Luonnontiedelukion uusi koulurakennus harjakorkeudessa − lukio saa tilat käyttöönsä elokuussa 2023

Kumpulan yliopistokampuksella osoitteessa Pietari Kalmin katu 5 on rakenteilla uusi talo lukiollemme. Kampus täydentyy turvallisella ja terveellisellä luonnontiedelukion toimintaa varten suunnitellulla puurakennuksella. Rakennustyöt käynnistyivät kesällä 2021, ja työmaalta on kerrottu, että saamme tilat käyttöömme elokuusta 2023 alkaen.

Talon maanpäällisten runkorakenteiden pystytys käynnistyi maaliskuussa 2022. Puuelementtirunko valmistui kesäkuussa, ja samalla rakennus saatiin myös suojaan säältä. Rakentajat ja hankkeeseen osallistuneet pääsevät viettämään perinteisiä harjannostajaisia 24. elokuuta.

Lukion uusi sijainti ei ole sattumaa. Tavoitteena on, että lukiomme tekee entistä monipuolisempaa yhteistyötä yliopiston kanssa ja vähitellen syntyisi uudenlaista opiskelijoita tukevaa yhteisöllisyyttä. Uusi sijainti avaa ovet myös kampuksen tilojen yhteiskäytölle. Kumpulan yliopistokampus on keskittynyt eksaktien luonnontieteiden tutkimukseen ja opetukseen.

Lukio muuttaa opetuskampuksen ensimmäiseen puurakennuksen. Puun käyttö rakennusmateriaalina on ilmaston kannalta kestävä ja ekologinen ratkaisu, puulla on muita rakennusmateriaaleja pienempi hiilijalanjälki.

Puisen rakennuksen rungon pystytyksessä avainasemassa ovat olleet yksityiskohtainen riittävän laaja ennakkosuunnittelu, kattava kosteudenhallintasuunnitelma ja olosuhteiden hallinta työmaalla.

Rakennuksen lämmittämiseen käytetään maa- ja kaukolämpöä.
Helsingin Yliopistokiinteistöille toteutettavan koulun rakentamisesta vastaa SRV, arkkitehtisuunnitelmista Arkkitehdit AFKS ja talotekniikkaurakasta Quattroservices. Talon puiset CLT-levyt toimittaa Stora Enso, ja puurunkourakoitsijana toimii Puurakentajat. Kaupunki ja luonnontiedelukio tulee olemaan talossa vuokralla.

Voit seurata työmaata verkossa: https://www.srv.fi/tyomaat/2869-helsingin-luonnontiedelukio/.