Suoraan sisältöön

Esteettömyystuotteet

Lasten liikennekaupungissa sijaitseva estettömyystuotteiden näyttelyalue Esteri on ensimmäinen paikka Suomessa, johon on koottu laajasti eri valmistajien esteettömyystuotteita suunnittelijoiden ja rakennuttajien tutustuttaviksi. Tavoitteena on, että esillä olevat tuotteet edistävät esteettömien ratkaisujen käyttöä katu- ja viherrakentamisessa.

Rakennusalan ammattilaisten lisäksi näyttelyalueella esteettömyystuotteisiin voivat tutustua myös niiden käyttäjät – eri tavoin liikkumis- ja toimimisesteiset. Liikennekaupunki on lähellä monien vammaisjärjestöjen toimitiloja ja kuntoutuskeskuksia. Aluetta voidaan näin käyttää esimerkiksi vammaisten lasten liikkumisharjoitteluun.

Esteettömyystuotteet helpottavat erityisesti pyörätuolilla tai rollaattorilla kulkevien sekä näkövammaisten liikkumista. Liikennekaupunkiin on asennettu muun muassa erilaisia ajoradan ja jalkakäytävän erottavia reunakiviä, varoittavia ja opastavia päällysteitä ja tiemerkintöjä sekä portaita, joissa on kontrastiraita.

Esteettömyystuotteiden näyttelyalueesta vastaavat Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus, rakennusvirasto
ja Helsinki kaikille -projekti sekä Abetoni Oy, HB-Betoniteollisuus Oy, Lemminkäinen Betonituote Oy, Suomen Graniittikeskus Oy ja Tielinja Oy. Suunnittelukonsulttina on toiminut Sito Oy. Hanke on saanut tukea Helsingin kaupungin innovaatiorahastosta.

Esteriin on vapaa pääsy. Ryhmille tulee varata aika etukäteen nuorisoasiainkeskuksesta.

Lataa Esterin esite (2,6 Mt) tästä >>

Liikenneyhteydet:
raitiolinjat 3B, 3T, 7A, 7B
bussilinjat 58, 58B, 69

Esteettömyystuotteiden näyttelyalue Esteri
Lasten liikennekaupunki
Nordenskiöldinkatu 18 a,
00250 Helsinki
puh. (09) 310 89 047,
(09) 310 71 594

Katso aukioloajat: Nuorisoasiainkeskus

Avaa suurempi kartta21.10.2020 12:55