Suoraan sisältöön

Esteettömyystietokanta

Esteettömyystietokanta sisältää esteettömyyttä käsitteleviä kirjoja, opinnäytteitä, verkkojulkaisuja ja DVD-tallenteita sekä suomeksi että muilla kielillä julkaistuna. Vanhin julkaisu on vuodelta 1961 ja uutta aineistoa lisätään jatkuvasti. Tietokannassa on tällä hetkellä yli 1200 julkaisua. Tietokantaa ylläpitää Invalidiliiton Esteettömyyskeskus ESKE.

Tietokanta on tarkoitettu kaikille esteettömyydestä, sen historiasta, nykytilasta ja tulevaisuudesta kiinnostuneille. Tietokannassa oleva fyysinen aineisto sijaitsee kolmessa eri paikassa, Invalidiliiton Esteettömyyskeskus ESKEssä, Helsingin rakennusvirastossa sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella, joissa voit käydä paikan päällä lukemassa julkaisuja. Elektronisessa muodossa olevia julkaisuja voit lukea vaikka omalta kotikoneelta. Julkaisuja ei anneta kotilainaan.

Haun etusivulla voit hakea aineistoja vapaatekstihakuna tai esimerkiksi julkaisun nimen tai tekijän perusteella. Hakusanoina voit käyttää asiasanoja, joita voit tarkastella klikkaamalla yläreunassa näkyvää Asiasanat-linkkiä. Lista julkaisijoista löytyy Julkaisijat-linkin takaa.

Aineisto, jonka sijaintipaikka on ESKE/Invalidiliitto, sijaitsee ESKEssä. Vastaavasti aineisto, jonka sijaintipaikaksi on merkitty HKR, sijaitsee Helsingin kaupungin rakennusvirastolla ja aineisto, jonka sijaintipaikka on THL, sijaitsee Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella.  Jos haluat hakea vain HKR:ssä olevaa aineistoa, valitse vapaatekstihaku ja laita hakukenttään seuraavat kolme sanaa: KK TAI AR. Tällöin haku kohdistuu vain HKR:n käsikirjastossa (KK) tai arkistossa (AR) olevaan aineistoon. THL:n aineisto löytyy valitsemalla vapaatekstihaku ja laittamalla hakukenttään: HL.

Lisää hakuohjeita löydät klikkaamalla Ohje-linkkiä.

Linkki Esteettömyystietokantaan

Halutessasi tulla lukemaan julkaisuja, ota yhteyttä suoraan niiden sijaintipaikkaan.

Yhteystiedot

ESKE: eske(at)invalidiliitto.fi

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala: Pirjo Tujula, pirjo.tujula(at)hel.fi

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos: Päivi Nurmi-Koikkalainen, paivi.nurmi-koikkalainen(at)thl.fi21.10.2020 13:00