Hoppa till innehållet

Företagsrådgivning och företagstjänster

NewCo Helsinki är en servicecentral för alla som planerar att bli företagare eller som redan har ett eget företag. Där får man många former av stöd – allt från utveckling av affärsidén till att hitta de rätta kontakterna. Största delen av tjänsterna är avgiftsfria.

Tjänster är: information om hur man grundar ett företag, företagsrådgivning för nybörjare och startande företagare, företagarutbildning, tillväxtföretagsrådgivning och företagstjänster för invandrare. NewCo Helsinki bistår med rådgivning till kunder angående samarbete med andra aktörer som erbjuder företagstjänster. Företagsrådgivningen för immigranter i huvudstadsregionen har koncentrerats till NewCo Helsinki.

Ansökan om verksamhetsstöd för ensamföretagare i Helsingfors under coronakrisen öppnad 

Idag, 20 april, öppnar Helsingfors stad ansökningen om verksamhetsstöd för ensamföretagare för ekonomiska förluster orsakade av coronaepidemin. Helsingfors beviljar ett engångsstöd på 2000 euro för ensamföretagares verksamhet för perioden  16.3–31.8.2020. Verksamhetsunderstödet finansieras av arbets- och näringsministeriet. Man kan även ansöka om stödet retroaktivt.

Du kan söka verksamhetsstöd för ensamföretagare i Helsingfors i tjänsten asiointi.hel.fi I tjänsten finns även instruktioner. Du når tjänsten via  denna länk.


Newco

Helsingfors stad har utvidgat NewCo Helsinki verksamhet och betjänar företagare i Berghäll, på Första linjen. NewCo Helsinki utvecklas till ett betydande center med tjänster för tillväxtföretag och etableringsrådgivning, vilket betjänar nya företag och tillväxtföretag allt bättre genom att erbjuda såväl statliga och kommunala tjänster som tjänster inom den privata sektorn på ett och samma ställe.

NewCo Helsinki
E-post: yrityshelsinki(at)hel.fi
Öppet: mån.–fre. kl. 8–16, andra tider vid behov.03.08.2020 14:01

NewCo Helsinki Startup-tjänster

NewCo Helsinki erbjuder Startup-tjänster till nya och startande potentiella tillväxtföretag. Företagsrådgivningen vägleder de lämpliga tillväxtinriktade företagarna och företagarteamen till tjänsten.

Helsinki Think Company

Helsinki Think Company är en mötesplats i stadskärnan för ett nytt slag av företagsamhet, där studerande, forskare och alla som är intresserade av företagsamhet kan bilda nätverk.