Hoppa till innehållet

Grupper för sömnskolning

I lekparkerna inleds våren 2016 gruppformig sömnskola för familjer där föräldrarna upplever sitt 6-12 månader gamla barns nattliv som problematiskt: det är svårt att natta barnet eller att få barnet att somna eller också vaknar barnet många gånger under nätterna.

Familjerna får individuellt stöd i små grupper. Varje sömnskolegrupp träffas tre gånger och mötena hålls med ungefär två veckors mellanrum. Mötestiden är kl. 16.30 så att familjens förvärvsarbetande förälder hinner till mötet. I en grupp finns plats för 6-7 familjer.

Sömnskolans metod är tassmetoden och målet är att barnet lär sig att somna och sova hela nätter utan att konstant få hjälp av en vuxen. Föräldrarna uppmuntras också att lösa frågor kring barnets sömn med mjuka hemmaknep.

Sömnskolegrupperna leds av en lekplatsanställd från barnomsorgsverket och en socialhandledare inom familjearbete för barnfamiljer från social- och hälsovårdsverket.

Förutsättningar för användning:

Edellytys:
Familjer där föräldrarna upplever att deras 6-12 månader gamla babys nattvanor är ett problem: det är svårt att lägga babyn, få babyn att somna eller så vaknar babyn många gånger under natten.
Tjänsten är avsedd för helsingforsbor.

Tillgängliga språk:

finska, svenska, engelska

Verksamhetsställen och kontaktinformation:

För tjänsten svarar:

Social- och hälsovårdssektorn


Suomeksi » | På svenska