Hoppa till innehållet

Serviceboende för personer med många sjukdomar

De boende bor i möblerade rum för 1-2 personer och kan även ha med sig egna möbler eller föremål. Boendetiderna är i regel flera år.

Med hjälp av stödboendet vill man stödja de boendes fysiska, psykiska och sociala funktionsförmåga.

Det anses viktigt att serviceboendet ger trygghet och stabilitet i de boendes liv. De boende upplever att de accepteras och att servicen är yrkeskunnig och tar hänsyn till deras olika behov. Det är viktigt att få de grundläggande faktorerna i livet i ordning, såsom regelbunden kost och vila, penningärenden och att ta hand om sig själv och sin hälsa. Förutom att de funktionella principerna och ramarna fungerar är även personalen yrkeskunnig och utbildar sig alltefter nya utmaningar.

Inom serviceboendet erbjuds rekreations- och fritidsmöjligheter, såsom utflykter, fester, märkesdagsfirande, besök, gymträning, mångsidig arbetsverksamhet, läsning av böcker och tidningar, filmer samt deltagande i olika evenemang.

Grundavgiften för långvarigt serviceboende är

74,20 euro/mån. i grupphem
50 euro/mån. i en separat bostad

Klienten disponerar över minst 254 euro i månaden.

Förutsättningar för användning:

Personer under 65 år med många sjukdomar som till exempel kan ha fysiska och psykiska funktionshinder, somatiska sjukdomar eller missbrukarbakgrund och som behöver stöd och omsorg i vardagliga sysslor, såsom att tvätta sig, med måltider, medicinering, hushållssysslor och att uträtta ärenden.

Tjänsten är avsedd för helsingforsbor.

Tillgängliga språk:

finska

Verksamhetsställen och kontaktinformation:

För tjänsten svarar:

Social- och hälsovårdssektorn


Suomeksi » | På svenska | In English »