Hoppa till innehållet

Begäran om insyn i personuppgifter

Enligt EU:s allmänna dataskyddsförordningen personen har rätt att veta huruvida personuppgifter som rör honom eller henne
håller på att behandlas och vilka uppgifter om honom eller henne som har sparats.

En person vars uppgifter samlas i stadens register när han eller hon använder stadens tjänster kan genom den här tjänsten framföra en begäran om insyn i sina uppgifter.

Hur behandlingen av ärendet fortskrider:

När en begäran om insyn i personuppgifter skickas in, underrättas den anställda som samlar begäran om uppgifter inom sektorn, förvaltningen eller affärsverket om detta. Den som samlar begäran om uppgifter meddelar kontaktpersonen för registret elektroniskt om begäran. Inget beslut fattas i ärendet. Den registrerade kan ombes komplettera begäran. Den registrerade får sina egna uppgifter i den önskade omfattningen genom tjänsten asiointi.hel.fi. Den registrerade kan få uppgifterna också i en krypterad e-post.

Behandlingstid:

Personens egna uppgifter skickas inom 1 månad från begäran om uppgifter.

Giltighetstid:

Begäran om uppgifter är giltig tills den besvaras.

E-tjänster

 Gå till begäran om insyn i personuppgifter »


Kräver identifiering
Sparas i ärendemappen
Privatkunder

Förutsättningar för användning:

Förutsätter att man är kund hos en av stadens tjänster som samlar personuppgifter. Begäran om insyn i personuppgifter kräver stark identifiering.

Öppet dygnet runt varje dag

Hur behandlingen av ärendet fortskrider:

När en begäran om insyn i personuppgifter skickas in, underrättas den anställda som samlar begäran om uppgifter inom sektorn, förvaltningen eller affärsverket om detta. Den som samlar begäran om uppgifter meddelar kontaktpersonen för registret elektroniskt om begäran. Inget beslut fattas i ärendet. Den registrerade kan ombes komplettera begäran. Den registrerade får sina egna uppgifter i den önskade omfattningen genom tjänsten asiointi.hel.fi. Den registrerade kan få uppgifterna också genom en krypterad e-post. Personens egna uppgifter skickas inom 1 månad från begäran om uppgifter.

Skickad: Begäran är skickad
Mottagen: En tjänsteman / Bakgrundssystemet har tagit emot begäran
Under behandling: Begäran är under behandling
Avgjord: Behandlingen av ärendet är slutförd

Tillgängliga språk:

finska, svenska, engelska

Utskrivbara blanketter:

Verksamhetsställen och kontaktinformation:För tjänsten svarar:

Centralförvaltningen

Suomeksi » | På svenska | In English »