Hoppa till innehållet

Geriatriska polikliniken


Visa en större karta
Adress:
Sturegatan 8, 2. vån.
00510 Helsingfors

Postadress:
Geriatriska polikliniken, PB 51777, 00099 Helsingfors stad

Telefon: +358 9 310 48043


Öppettider:
Telefontjänsten är öppen vardagar kl. 8-14.
Mottagning och demenssamrodning är stängda 11.7-24.7.2022.

, Stanna hemma om du har symtom på coronavirus. Du behöver inte gå till provtagningen om dina symtom är lindriga.

Om dina besvär inte går över eller du behöver bedömning av ett proffs, bedöm symtom i tjänsten Omaolo eller fråga råd av chatbotten på www.hel.fi (livechat vardagar kl. 9-14). Om du inte kan bedöma dina symptom, ring coronavirusrådgivningen tfn 09 310 10024 mån‒fre kl. 8- 16.

Om du har mer allvarliga symtom såsom andnöd eller allmänt mår sämre och funderar på att söka dej till jouren, ring jourhjälpen tfn 116 117.
Verksamhetsställen:
På Geriatriska polikliniken undersöker vi personer över 75 år vars minne och förmåga att hantera information eller vardagen har försämrats. Vi bjuder in våra kunder till undersökning tillsammans med en anhörig. I vår undersökning ingår vanligen hjärnröntgen.

Vi bedömer din medicinering, ställer en diagnos och gör upp en plan som upprätthåller din funktionsförmåga. Den fortsatta vården och kontrollerna sker på den egna hälsostationen eller inom hemvården. På basis av läkarens bedömning överförs en del av våra patienter till demenssamordnaren för uppföljning.

På Geriatriska polikliniken jobbar läkare, sjuksköterskor, sjukgymnaster, psykologer, talterapeuter och demenssamordnare som är specialiserade på geriatri.

Du kommer till oss med en remiss som du kan få till exempel från din egen hälsostation.Ansvarig för verksamheten:
Social- och hälsovårdssektornSuomeksi » | På svenska | In English »