Hoppa till innehållet

Allmänna bastur

Staden har flera bastur som kan hyras både i Helsingfors och på friluftsområdena utanför staden. Bland annat på Rastböle Camping i Helsingfors kan man hyra tre trivsamma bastur, två familjebastur och en strandbastu.

Idrottshelhetens bastur

Kulturbastun vid Hagnäs strand

Basturna, som värms upp med träpellets, är öppna för män och kvinnor från onsdag till söndag, inträde kl. 16–20. Bastun är öppen fram till kl. 21.00. I priset ingår sittunderlag, handdukar finns att hyra. Inga egna drycker tillåts, inga förhandsreserveringar, begränsat inträde för grupper. Närmaste parkeringsplatser för bilar, nära Hagnäs bro. Öppet året runt. Vintertid en vak vid badplatsen.

Kulturbastu

Bastun Arla

Bastun Arla som sedan 1929 verkat i hörnet av Karlsgatan och Helsingegatan utgör Helsingfors stadskultur i sin renaste form. Bastun värms med naturgas och ved. Karlsgatan 15

Bastun Arla

Kotiharju bastun

Vedeldade bastur för män och kvinnor, beställningsbastu för familjer och grupper, bastun har en baderska och massör. Åstorgsgatan 1.

Kotiharju bastu

Sauna Hermanni

Sauna Hermanni är en allmän bastu i Hermanstad i Helsingfors som grundades på 50-talet. Det finns två bastur, på herrsidan ryms 30 och på damsidan 20 bastubadare. I omklädningsrummet kan man njuta av egna eller på platsen köpta förfriskningar.

Sauna Hermanni

Rastböle camping

På Rastböle camping finns tre trivsamma bastur för uthyrning, två små familjebastur samt en större strandbastu. Vid strandbastun finns en grill och en öppen spis. Även vinterbad vid strandbastun och den ena familjebastun.

Rastböle bastur (text endast på finska)20.05.2022 11:02