Hoppa till innehållet

Underhållningsmusik

Helsingfors kulturcentral ordnar konserter och musikevenemang i kulturhusen.

I Annegården ordnas konserter för barn. I Annegården finns en studio för elektronisk musik avsedd för konstundervisningen.

I Caisas programutbud är etnisk musik. Caisa ordnar även en egen sångtävling som är riktad till invandrare och kallas Ourvision.

Ryggraden i Gamlasgårdens utbud är musiken. Husets hjärta är en konsertsal som rymmer 230 åskådare och har en utmärkt akustik. Uppföranden ordnas även på kaféets scen (stagen). Dessa uppföranden är ofta gratis.

I Malms kulturhus hålls årligen hundratals konserter och största delen är konserter för rytmisk musik. På estraden i Malms kulturhus har till exempel flera jazz- och bluesmusiker från USA uppträtt. På programmet står även konserter för barn.

Savoyteaterns programutbud består till största delen av konserter. Savoy har profilerat sig som en konsertplats för världsmusik, men på programmet står även ett brett utbud av annan musik.

På Stoa ordnas förmånliga populärmusikkonserter.

Nordhusets utbud varierar mångsidigt med konserter för rytm-, etno-, jazzmusik och klassisk musik samt klubbkvällar och barnkonserter.06.12.2019 10:50