Hoppa till innehållet

TjänsterBibliotekens bastjänster är öppna för alla och avgiftsfria. Om du bor i Finland kan du få ett personligt bibliotekskort för att använda bibliotekets tjänster.

Du kan bekanta dig med Helsingfors stadsbiblioteks otaliga tjänster på huvudstadsregionens biblioteks gemensamma webbplats HelMet.fi.

HelMet.fi

HelMet.fi är huvudstadsregionens stadsbiblioteks webbtjänst och webbibliotek, gemensam för stadsbiblioteken i Helsingfors, Esbo, Grankulla och Vanda. Som kund kan man söka material i HelMet, göra reservationer, förnya lån och låna e-material.

Besök på biblioteket

Du kan besöka Helsingfors stadsbiblioteks filialer under bibliotekens öppethållningstider. Webbiblioteket HelMet.fi kan du besöka oberoende var du befinner dig dygnet runt. Bibliotekens kontaktinformation och öppethållningstider hittar du på HelMet.fi

Kurser och guidningar

I biblioteket ordnas många olika kurser och guidningar som alla kan delta i. Deltagandet är avgiftsfritt. Kurser och guidningar hålls för kunder i alla åldrar, på olika språk, för personer som söker vissa färdigheter och olika grupper. Du kan bekanta dig med kursutbudet på HelMet.fi.

Kysy.fi

Kysy.fi är en avgiftsfri webbinformationstjänst som upprätthållas av Helsingfors stadsbibliotek. Vem som helst kan ställa en fråga på tjänsten Kysy.fi.

Datorer och apparater

På alla bibliotek har du tillgång till datorer och trådlös nätförbindelse. I biblioteken kan du också låna olika apparater, såsom läsapparater för e-böcker, datorplattor, blodtrycksmätare och energiförbrukningsmätare. Bekanta dig med bibliotekets utbud för barn i HelMet.fi.

Utrymmen och utställningslokaler som kan hyras
Nästan på varje Helsingfors stadsbiblioteks verksamhetsställe finns det lokaler och utrymmen att hyra för olika ändamål: möten, verksamheter, utställningar, grupparbete och föreläsningar. Läs mer om lokaliteter för uthyrning.06.12.2019 11:12