Hoppa till innehållet

Tomtbacka gård

Korna på Tomtbacka gård rör sig utomhus året runt och man kan se dem på vintern i inhägnader på gården och sommartid på bete. Tomtbacka gård har också får, svin och höns. De är utomhus från sommaren till hösten och då kan man se dem från morgon till kväll. På vintern och under våren är de inomhus.

Tomtbacka husdjursgård är särskilt populär bland barnfamiljer.

Man ska kom överens på förhand om guidade besök för daghem och skolelever.

• Adress: Lagmansvägen 17
• Fritt tillträde till gårdsområdet mån–sön kl 7–20
• Tomtbacka gårds kundtjänst: stara.haltialantila@hel.fi, tfn 09 310 38000. Telefontjänsten har öppet tis–tor kl. 8–10.

Bra att veta vid besök på gården

• Parkeringsplatserna är särskilt utmärkta. Man får inte köra med bil till gårdsområdet på gården eller vid restaurangen. Parkeringsområdet på gården är endast för gårdens personal.
• Endast djurskötarna får gå in i kättarna, eller i fållorna utomhus
• Det är förbjudet att mata djuren. Respektive djur matas med foder som planerats för arten och detta garanterar deras välbefinnande.
• Du ska uppträda lugnt i närheten av djuren och undvika onödigt väsen.

Plockning av blommor och ärter

Utöver traditionella spannmålsväxter sås det på vissa åkrar även ärter och blommor, som stadsborna får plocka gratis i juli–augusti. Den exakta tidpunkten varierar efter hur ärterna mognar och blommorna blommar. Bland annat prunkar solros på åkrarna. Gården har guidetavlor, som berättar var man får plocka blommor och ärter. Man får plocka bara begränsade mängder, så att glädjen räcker för så många som möjligt.

Övriga tjänster

Tomtbacka gård har nu också en grill som alla får använda fritt kl. 7–20. Användaren ska själv hämta med sig veden eller kolen som hen behöver. Det går inte att boka grillen i förväg.

Gårdens gårdsområde och grillområdet ska var tomma kl. 20–07. Området och djurutrymmena har inspelande kameraövervakning samt bevakning.19.04.2022 08:58