Hoppa till innehållet

Stadsmiljösektorns kundtjänst

Verkstadsgatan 8
00580 Helsingfors
PB 58231, 00099 Helsingfors stad
+358 9 310 22111
Visa på kartan

Övergivna fordon

Fordon som har övergetts på allmänna områden

Staden tar hand om fordon som har övergetts på allmänna områden, till exempel längs vägarna och i skogarna. Skrotbilar levereras till att förstöras och används som industriråvaror. Den sista ägaren debiteras kostnaderna för förflyttningen.

Fordon som har övergetts på allmänna områden kan rapporteras till stadsmiljösektorns kundtjänst.

Fordon som har övergetts på fastighetsområden

Staden tar på begäran av disponenten även hand om förflyttningen av fordon som övergetts på en privat fastighets område. När disponenten kontaktar stadsmiljösektorns kundtjänst utreds om även en blankett för begäran om förflyttning ska fyllas i.

Bort med skrotbilen

En fordonsägare kan leverera sitt fordon för skrotning till vilken officiell mottagningspunkt som helst. Det kostar ingenting för fordonets ägare att förstöra fordonet. Kontaktuppgifter till de officiella mottagningspunkterna finns via länken här till Finlands Bilåtervinning Ab.

Ägare kan även beställa transport av sitt fordon till skrotning av stadsmiljösektorn. Om kommunen levererar fordonet för återvinning debiterar kommunen kostnaderna för överföringen till återvinningsplatsen. Stadsmiljösektorn levererar fordonet för skrotning till en officiell mottagningspunkt där fordonet blir nedmonterat enligt miljökraven.06.04.2020 15:18