Hoppa till innehållet

Cykelcentralen

Cykelcenter vid Baana Ruoholahti hjälper cyklister och ger dem råd från början av maj till slutet av oktober, öppettider mån–fre 9–17.

Tjänster som cykelcentralen erbjuder är snabbservice, möjlighet att på egen hand serva cykeln samt rådgivning. Framför cykelcentralen finns en övervakad cykelparkering.

Cykelcentralen erbjuder därutöver organisationer och företag utrymme för ordnande av evenemang kring cykelåkning. Cykelcentralen passar utmärkt som startpunkt för cykelfärder och för förevisning av cyklar och cykelprodukter.

Genom att hyra en cykel får turisterna en möjlighet att bekanta sig med Helsingfors på ett trevligt och enkelt sätt. Cykelparkeringen tjänar t.ex. personer som kommer till centrum med kollektivtrafiken och fortsätter till sitt arbete med cykel.

Snabbservicen hjälper t.ex. när du fått punktering eller kättingarna gnisslar. På cykelcentret finns också en pumpningspunkt där man själv kan fylla däcken med luft.

Cykelcentralens verksamhet sker i samarbete mellan Helsingfors stad och privata företagare. Staden svarar för kostnaderna för grundandet av centret, t.ex. för anskaffningen av containrar och cykelställningar. Företagarna sysslar med kommersiell verksamhet, en central rollen innehas av Kampin Suutari och Greenbike. Yrkeshögskolan Metropolia har ansvarat för planeringen av centralens design.

Cykelcentralen är en av de åtgärder med vilka Helsingfors eftersträvar att främja cykelåkning.

Kontaktuppgifter

Cykelcentralen på Facebook och på Instagram.

Företagare eller du som är en aktiv cyklist! om du är intresserad att ordna evenemang på Cykelcentralen kontakta centralen, info(at)pyorakeskus.info,  jourhavande tfn 020 127 0515, öppettider mån–fre 9–17.

HRT Reseplanerare täcker med vissa begränsningar kollektivtrafik, promenad, cykling samt privatbilism.09.08.2021 16:52