Suoraan sisältöön

Ungdomsverkstäder

Verkstäderna för unga i Stadin ammatti- ja aikuisopisto är en lämplig möjlighet för dig som är en ung person mellan 16 och 29 i Helsingfors och har blivit utan studie- eller arbetsplats. 

Verkstaden är en riktig arbetsplats som erbjuder dig möjlighet att lära dig nya färdigheter och arbetslivets spelregler och öva vardagsrytmen. Dessutom får du under din verkstadsperiod handledning i att planera din egen framtid och stärka dina resurser utgående från dina egna personliga behov.  

Vi i Stadin ammattiopisto har fyra traditionella verkstäder: Mediakylpylä, Metalliverstas, Tekstiili-ja värjäysryhmä och WooDoo-werstas. Utöver dessa har vi verkstadsverksamhet i Kahvila Aleksis, Kahvila Villa Ullas och gruppen ICT-Beginners. Du kan även delta i verkstadsverksamhet genom våra samarbetsföretag.

Under verkstadsperioden får du arbetsmarknadsstöd. Ungdomsverkstäderna erbjuder dig även lunch under arbetsdagar. I verkstaden kan du även avlägga olika kortutbildningar som främjar sysselsättningen eller till exempel påbörja en del av en examen vid Stadin ammatti- ja aikuisopisto. 

I verkstaden kan du delta i arbetsprövning och i rehabiliterande arbetsverksamhet. Inom de vägglösa verkstäderna finns arbetsplatserna vid företag inom olika branscher. En verkstadsperiod kan vara i 1–6 månader.

Målet är att du efter verkstadsperioden hittar en lämplig fortsatt inriktning, antingen inom arbetslivet, med studier eller i någon annan verksamhet som passar dig.  

Anmäl dig till arbets- och näringsbyrån som arbetslös arbetssökande och fyll sedan i den elektroniska ansökningsblanketten (på fnska). Våra arbetstränare kontaktar dig när din ansökan har anlänt. Ansökan till ungdomsverkstäderna är kontinuerlig och du kan börja enligt avtal när platser blir lediga.DELA
06.12.2019 10:44