Hoppa till innehållet

Ungdomsverkstäder

Verkstäderna för unga i Stadin ammatti- ja aikuisopisto är en lämplig möjlighet för dig som är en ung person mellan 16 och 29 i Helsingfors och har blivit utan studie- eller arbetsplats. 

Verkstaden är en riktig arbetsplats som erbjuder dig möjlighet att lära dig nya färdigheter och arbetslivets spelregler och öva vardagsrytmen. Dessutom får du under din verkstadsperiod handledning i att planera din egen framtid och stärka dina resurser utgående från dina egna personliga behov.  

Vi i Stadin ammattiopisto har fyra traditionella verkstäder: Mediakylpylä, Metalliverstas, Tekstiili-ja värjäysryhmä och WooDoo-werstas. Utöver dessa har vi verkstadsverksamhet i Kahvila Aleksis, Kahvila Villa Ullas och gruppen ICT-Beginners. Du kan även delta i verkstadsverksamhet genom våra samarbetsföretag.

Under verkstadsperioden får du arbetsmarknadsstöd. Ungdomsverkstäderna erbjuder dig även lunch under arbetsdagar. I verkstaden kan du även avlägga olika kortutbildningar som främjar sysselsättningen eller till exempel påbörja en del av en examen vid Stadin ammatti- ja aikuisopisto. 

I verkstaden kan du delta i arbetsprövning och i rehabiliterande arbetsverksamhet. Inom de vägglösa verkstäderna finns arbetsplatserna vid företag inom olika branscher. En verkstadsperiod kan vara i 1–6 månader.

Målet är att du efter verkstadsperioden hittar en lämplig fortsatt inriktning, antingen inom arbetslivet, med studier eller i någon annan verksamhet som passar dig.  

Anmäl dig till arbets- och näringsbyrån som arbetslös arbetssökande och fyll sedan i den elektroniska ansökningsblanketten (på fnska). Våra arbetstränare kontaktar dig när din ansökan har anlänt. Ansökan till ungdomsverkstäderna är kontinuerlig och du kan börja enligt avtal när platser blir lediga.06.12.2019 10:44