Hoppa till innehållet

Ansökan och urval

Barnen väljs till eftermiddagsverksamheten för ett läsår åt gången. Ansökningsblanketter för verksamheten fås från skolorna och i elektroniskt format från webbplats när ansökningstiden börjar. 

Ansökningstiden för verksamheten under läsåret 2020–2021 är 23.3.-24.4.2020.

Blanketten kan skickas med skyddad e-post vilket innebär att du identifierar dig med nätbankskoder, Mobil-ID eller med ett personkort med chip.

a) Ladda ner ansöknings- eller anmälningsblanketten till din dator.
b) Öppna blanketten du laddat ner. Fyll i den och spara den med elevens namn, fornamn_efternamn.
c) Gå tillbaka till denna webbsida och klicka på länken Skicka eftisblankett med skyddad e-post. Länk och blanketter hittar du längre ner på sidan.
d) Skriv in din e-postadress i fältet Avsändare. Fortsätt till identifieringen.
e) Fortsätt med processen tills du når vyn Nytt meddelande (Uusi viesti). I ämnesraden (Aihe) skriver du Eftisansökan. Tryck på Välj filer (Valitse tiedostot) nere i vänster hörn. Välj filen du fyllt i och sparat på din dator. Klicka på Bifoga (Liitä) och sedan på Skicka (Lähetä).

Ansökningsblanketten kan också skickas till: Sektorn för fostran och utbildning, eftermiddagsverksamhet, PB 51300, 00099, Helsingfors stad. Det är också möjligt att vardagar mellan klockan 8.00–16.00 lämna in blanketten på adressen Töysägatan 2 D, 00510 Helsingfors.

På grund av coronaepidemin är det inte möjligt att lämna in ansökningar till skolelevernas eftermiddagsverksamhet och anmälningsblanketter till lekparkerna direkt till verksamhetsställena och lekparkerna.

Beslutet om skolornas eftermiddagsverksamhet postas till vårdnadshavarna senast 26.6.2020.

Utanför ansökningstiden skickas ansökningarna till Sektorn för fostran och utbildning, eftermiddagsverksamhet, PB 51300, 00099 Helsingfors stad.

Länkar och blanketter:

Skicka eftisblankett med skyddad e-post

Ansökningsblankett för läsåret 2020-2021, pdf

Uppsägning av plats i eftermiddagsverksamheten, pdf27.03.2020 15:30