Hoppa till innehållet

Eftermiddagsverksamhet i skolorna

Tjänstebeskrivning

Ansökan

Barnen väljs till eftermiddagsverksamheten för ett läsår åt gången.

Ansökningstiden för verksamheten under läsåret 2020–2021 är 23.3-8.5.2020

Ansökningsblanketten fås från skolorna och finns också på denna webbsida. Blanketten kan skickas till: Fostrans- och utbildningssektorn, Eftermiddagsverksamhet, PB 51300, 00099, Helsingfors stad. Det är också möjligt att vardagar mellan klockan 8.00–16.00 lämna in blanketten på adressen Töysägatan 2 D, 00510 Helsingfors.

Blanketten kan också skickas med skyddad e-post vilket innebär att du identifierar dig med nätbankskoder, Mobil ID eller med ett personkort med chip.

a) Ladda ner ansöknings- eller anmälningsblanketten till din dator. Blanketterna finns längre ner på denna sida.
b) Stäng webbläsarfönstret där blanketten är öppen.
c) Öppna blanketten du laddat ner till din dator. Fyll i den och spara den med elevens namn, fornamn_efternamn. Stäng blanketten och öppna den igen. Kontrollera att uppgifterna sparats. Stäng blanketten.

d) Gå tillbaka till denna webbsida och klicka på länken Skicka eftisblankett med skyddad e-post. Länken finns längre ner på denna sida.
e) Skriv in din e-postadress i fältet Avsändare. Fortsätt till identifieringen.
f) Fortsätt med processen tills du når vyn Nytt meddelande (Uusi viesti). I ämnesraden (Aihe) skriver du Eftisansökan. Tryck på Välj filer (Valitse tiedostot) nere i vänster hörn. Välj filen du fyllt i och sparat på din dator. Klicka på Bifoga (Liitä) och sedan på Skicka (Lähetä).

På grund av coronaepidemin är det inte möjligt att lämna in ansökningar till skolelevernas eftermiddagsverksamhet och anmälningsblanketter till lekparkerna direkt till verksamhetsställena och lekparkerna.

Beslutet om barnet har fått en plats i eftermiddagsverksamheten skickas per post till vårdnadshavarna senast den 26 juni 2020.

Ansökningar utanför ansökningstiden skickas till adressen ovan.

Här finns verksamhetsställen och serviceproducenter. Praktiska frågor före eftermiddagsverksamheten kör igång kan vårdnadshavaren rikta direkt till serviceproducenten.

Blanketter och länkar:

Avgifter för eftermiddagsverksamheten

Skolornas eftermiddagsverksamhet är avgiftsbelagd. Det är möjligt att ansöka om en mindre avgift med blanketten för klientavgifter och avgiftslättnader. Läs mer om avgifter.

  • 100 euro/månad, om verksamheten slutar kl. 16.00
  • 120 euro/månad, om verksamheten slutar kl. 17.00


20.10.2020 14:44