Suoraan sisältöön

Eftermiddagsverksamhet i skolorna

Tjänstebeskrivning

Ansökan

Barnen väljs till eftermiddagsverksamheten för ett läsår åt gången.

Ansökningstiden för verksamheten under läsåret 2020–2021 är 23.3-8.5.2020

Ansökningsblanketten fås från skolorna och hittas också på denna webbsida. 

Blanketten kan skickas med skyddad e-post vilket innebär att du identifierar dig med nätbankskoder, Mobil-ID eller med ett personkort med chip.

a) Ladda ner ansöknings- eller anmälningsblanketten till din dator.
b) Öppna blanketten du laddat ner. Fyll i den och spara den med elevens namn, fornamn_efternamn.
c) Gå tillbaka till denna webbsida och klicka på länken Skicka eftisblankett med skyddad e-post. Länk och blanketter hittar du längre ner på sidan.
d) Skriv in din e-postadress i fältet Avsändare. Fortsätt till identifieringen.
e) Fortsätt med processen tills du når vyn Nytt meddelande (Uusi viesti). I ämnesraden (Aihe) skriver du Eftisansökan. Tryck på Välj filer (Valitse tiedostot) nere i vänster hörn. Välj filen du fyllt i och sparat på din dator. Klicka på Bifoga (Liitä) och sedan på Skicka (Lähetä).

Ansökningsblanketten kan också skickas till: Fostrans- och utbildningssektorn, Eftermiddagsverksamhet, PB 51300, 00099, Helsingfors stad. Det är också möjligt att vardagar mellan klockan 8.00–16.00 lämna in blanketten på adressen Töysägatan 2 D, 00510 Helsingfors.

På grund av coronaepidemin är det inte möjligt att lämna in ansökningar till skolelevernas eftermiddagsverksamhet och anmälningsblanketter till lekparkerna direkt till verksamhetsställena och lekparkerna.

Beslutet om barnet har fått en plats i eftermiddagsverksamheten skickas per post till vårdnadshavarna senast den 26 juni 2020.

Ansökningar utanför ansökningstiden skickas till adressen ovan.

Här hittar du verksamhetsställen och serviceproducenter. Praktiska frågor före eftermiddagsverksamheten kör igång kan vårdnadshavaren rikta direkt till serviceproducenten.

Skicka eftisblankett med skyddad e-post

Blanketter:

Avgifter för eftermiddagsverksamheten

Skolornas eftermiddagsverksamhet är avgiftsbelagd. Det är möjligt att ansöka om en mindre avgift med blanketten för klientavgifter och avgiftslättnader.

  • 100 euro/månad, om verksamheten slutar kl. 16.00
  • 120 euro/månad, om verksamheten slutar kl. 17.00


05.06.2020 15:43