Evenemangskalender

FiBO: Café Zimmermann

to  – 18:45

Tyska kyrkan, Bernhardsgatan 4, Helsingfors

CAFÉ ZIMMERMANN
Bachia ja kahvia

J. S. Bach

FiBO Players:
Hanna Haapamäki, nokkahuilu
Anni Elonen, viulu
Jussi Seppänen, sello
Eero Palviainen, luuttu

Johann Sebastian Bach merkitsi, poikkeuksena moniin aikalaisiinsa, sävellyksiinsä hyvin tarkasti halutun instrumentaation. Toisaalta Bach oli myös suuri sovitusten rakastaja. Sovittaminen, sävellyksen uudelleen työstäminen ja teosten transponointi eri sävellajiin oli tavanomainen käytäntö barokin aikana, eikä Bachkaan kokenut tätä vieraaksi suhteessa niin omaan kuin aikalaissäveltäjiensäkin musiikkiin. Suuri osa Bachin kamarimusiikista löytyy useina säveltäjän omina eri versioina ja instrumentaatioina. Erityisesti hänen yli kaksisataa säilynyttä kantaattiaan ovat tässä suhteessa melkoinen löytötavaratalo.

Säveltäjämestari selvästi etsi erilaisia tapoja ilmaista samaa ideaa erilaisin painotuksin ja äänenvärein. Tällä kierrätyksellä Bach varmasti halusi myös varmistaa, että hänen parasta musiikkiaan kuultaisiin useammin kuin vain kerran.

Lue lisää: https://fibo.fi/konsertit/2020/cafe-zimmermann/

Konsertti järjestetään poikkeusjärjestelyin kuulijoiden ja muusikoiden turvallisuus huomioiden: Lippuja on myynnissä vain 45, ja niitä voi ostaa ainoastaan Ticketmasterin verkkokaupasta (ei myyntipisteistä eikä ovelta). Yleisö ohjataan istumaan reiluin turvavälein. Tarjolla on käsidesiä ja myös hengityssuojaimia. Konserttiin voi saapua vain, mikäli ei kärsi minkäänlaisista hengitystieinfektion oireista.

Kesto: 35 min (ei väliaikaa)

fibo.fi

JAA
Lägga in i kalender (.ics)
Lägga in i Google-kalender
   
På kartan
Inträde till evenemanget

Liput 20 € käsittelykuluineen + 1 €:n toimitusmaksu tilausta kohti: ticketmaster.fi (ei myyntiä lippukaupoissa eikä ovimyyntiä)

Köp biljett

Upplysningar

Evenemangets webbplats

Evenemang:

to

14:00

Länken till evenemang Seurahuone Live Stream

Partnerskapshuset Åggelby societetshus

Asukastalo Oulunkylän Seurahuoneen Live Streamissa/ulkokonsertissa esiintyy torstaina 9.7. klo 14.00-15.00 hard rock/old school heavy metal -yhtye Revolverz

to

19:30

Länken till evenemang Allas goes Classic: Minimalia & MegaloVania Cellos

Allas Sea Pool

Allas goes Classic: Minimalia & MegaloVania Cellos

fr

18:00

Länken till evenemang Gypsy jazz evening Ihana kahvilassa (Sompasaari)

Ihana Kahvila

Ilta täynnä jazzia Django Reinhardtin ja Stéphane Grappellin 1930-luvun tyyliin.