Suoraan sisältöön

Skadade och döda djur

Räddningsverket

Helsingfors räddningsverks djurräddningsenhet hjälper sjuka och skadade djur och djur som råkat i nöd inom Helsingfors stads område. Dylika fall ska anmälas djurräddningsnumret: 09 310 30151.

Djursjukhuset för vilda djur

Det finns ett djursjukhus för vilda djur på Paloholmen på Högholmen. Sjukhuset tar emot vilda djur som är i behov av hjälp. Om du hittar ett djur ute i naturen kontrollera först om det verkligen behöver hjälp. Till exempel små ekorrungar, unga måsar och ensamma harungar behöver sällan människans hjälp. När du är säker på att djuret behöver hjälp kan du läsa anvisningar om gripande av djuret, första hjälpen och hemvården på vår webbplats.

Du kan ta djur som är i behov av hjälp till biljettförsäljningen på Högholmen på Blåbärslandet dagligen från kl. 7 tills djurgården stänger. Vi hoppas att du meddelar oss om patienten innan du tar djuret till Högholmen.

Avlidna sällskapsdjur

Bortgången av ett sällskaps- eller husdjur är ofta en känslosam stund för både hussen och matten och hela familjen. Bortgångna djur kan minnas på många olika sätt. Då kan till exempel begravning eller kremering av djuret komma i fråga.

För information om kremering av djur kontakta veterinärkliniker. Många kliniker tar emot djur och för dem vidare för kremering.26.03.2020 15:05