Hoppa till innehållet

Naturutflykter

Naturutflykterna i huvudstadsregionen inleds i juni – förhandsanmälning krävs

Naturutflykterna kan göras trygga för alla genom att deltagarna anmäler sig i förväg. Vi begränsar antalet deltagare till 25–50 personer. På utflykterna håller vi säkerhetsavstånd till andra deltagare och fäster särskild vikt vid hygienen för att hindra coronasmitta.  Naturutflykter 

Naturutflykterna ordnas av städerna i huvudstadsregionen och Finlands Naturcentrum Haltia. Alla utflykterna finns samlade i en gemensam utflyktskalender som i år delas ut endast i digitalt format. Kalendern och beskrivningarna av de olika utflykterna finns på arrangörernas webbplatser.

Sammanlagt ordnas utflykter från juni till november. Bland dem ingår många olika slag av utflykter, från en timme långa barnutflykter till flera timmar långa fotvandringar på olika håll i huvudstadsregionens varierande natur. 

Hur anmäler jag mig?

Anmäl dig på webbformulären som finns på arrangörernas webbplatser. Undantaget är Helsingfors, där du ska ringa eller skicka e-post om din anmälan. Beskrivningen av varje utflykt har en länk till anmälningsblanketten.

Du ska anmäla dig minst två dagar före utflyktsdagen till utflykter som ordnas på vardagar och senast torsdagen innan till utflykter som ordnas på veckoslut. På det sättet hinner den som leder utflykten få en lista över deltagarna.

Anmälningar till naturutflykter:

Säkerheten beaktas

Vi ber deltagarna i utflykterna att hålla 1-2 meter säkerhetsavstånd under utflykten. Antalet deltagare per utflykt begränsas för att ge bättre möjlighet till säkerhetsavstånd. En guide leder högst 25 deltagare. Utflykter med två guider ger plats för fler deltagare. Då delas deltagarna i två grupper.

Ta gärna med eget handdesinfektionsmedel, åtminstone på fågelutflykterna och familjeutflykterna. Också guiderna har handdesinfektionsmedel med. Det är inte tillåtet att delta i en utflykt om man är sjuk.

Välkommen med på trevliga utflykter där du lär dig mer om naturen i huvudstadsregionen!

 04.06.2021 09:59