Hoppa till innehållet

Helsingfors-småhus

Suomeksi

Helsingfors-småhus är små, enskilda småhus i två våningar som planerats för familjeboende och är lämpliga för små tomter och stadsliknande miljöer. Helsingfors-småhuset har en distinkt modell och är också lämpligt för kompletterande byggande i stadens äldre bostadsområden.

Helsingfors-småhusen byggs i storlekar på 120, 140 och 160 kvadratmeter. Extra utrymmen kan byggas i källaren, på vinden eller i en ekonomibyggnad på gårdsområdet. Det finns ett synnerligen rikligt urval av lösningar till bottenplan. Helsingfors-småhuset är planerat så att det kan placeras med en eller två sidor nära tomtens gräns och gatan. På så sätt blir gårdsområdet så stort som möjligt.

Helsingfors-småhuset har planerats av arkitektfirman Arkkitehdit Frondelius + Keppo + Salmenperä Oy och är resultatet av en planeringstävling som ordnades av byggnadstillsynstjänster och stadsplaneringskontoret i Helsingfors stad. Husleverantörer som H+H Finland Oy, Kastelli Oy, Planiatalot Oy, Ab Simons Elements Ab och Pohjolan Design-talo Oy har Helsingfors-småhusmodeller.

Ritningar på Helsingfors-småhus

Vid Puuinfo Oy:s informationstjänst www.puuinfo.fi kan man gratis ladda ner planpaket för Helsingfors-småhus. I planpaketet ingår modell- och arbetsritningar på byggnaden jämte detaljer. Det finns också färdiga ritningar på gårdsbyggnader.

Man kan också fråga om ritningar vid byggnadstillsynens servicepunkt Tellinki.

Färdighus

Fem husleverantörer har samarbetat med den ursprunglige planeraren av Helsingfors-småhus, Juha Salmenperä, och låtit utarbeta noggranna planer för Helsingfors-småhus som skräddarsytts för deras produktion och godkänts i stor utsträckning. Dessa husleverantörer är Design-talo, H+H (dvs. Jämerä), Kastelli, Plania och Simons.

Rabatter på byggnadstillsynens taxa

Tillsvidare får byggare av Helsingfors-småhus 25 procent rabatt på avgiften som bestäms på basis av byggnadens storlek. Helsingfors-småhus som tillverkas av ovan uppräknade husfabriker och efter ritningarna ovan är berättigade till rabatten.06.12.2019 12:28