Suoraan sisältöön

Vierailut seniorikeskuksissa, palvelutaloissa ja Helsingin sairaaloissa

Huomioithan, että koronavirukselle altistuneille suositellaan kontaktien välttämistä muihin kuin samassa taloudessa asuviin vähintään viiden vuorokauden ajan.

Vierailuohjeet seniorikeskuksissa, palvelutaloissa ja hoivakodeissa

  • Suosittelemme ensisijaisesti ulkovierailua.
  • Suosittelemme, että sisävierailut tapahtuvat läheisesi huoneessa tai erillisessä vierailutilassa.
  • Tule vierailulle vain terveenä.
  • Pese kädet saippualla tai käytä käsihuuhdetta ennen vierailua.
  • Suosittelemme, että käytät suu-nenäsuojaa tai FFP2-hengityssuojainta koko vierailun ajan.
  • Pidä riittävä turvaväli läheiseesi ja muihin asukkaisiin.

Vierailuohjeet Helsingin sairaaloissa

Läheiset ja omaiset voivat vierailla Helsingin sairaalassa hoidettavien potilaiden luona. Vierailun aikana pitää noudattaa yleisiä suojautumis- ja hygieniaohjeita.

Vierailut ovat mahdollisia myös niillä osastoilla, joilla hoidetaan koronavirustartunnan saaneita potilaita. Koronaosastolla vierailun aikana on mahdollista altistua koronavirustartunnalle. Tämän vuoksi kaikkien vierailijoiden on käytettävä koko vierailun ajan FFP2-hengityssuojainta ja huolehdittava hyvästä käsihygieniasta. Saat hengityssuojaimen sairaalasta. Henkilökunta opastaa asiakkaita suojaimen käytössä.

Suojautuminen, hygienia ja turvavälit

Kaikille vierailijoille annetaan ennen tapaamista kirurginen suu-nenäsuojus tai FFP2-maski, jota pitää käyttää koko tapaamisen ajan. Hoitajat opastavat suojan käytössä. Kiinnitäthän huomioita hyvään käsihygieniaan. Käsidesiä on saatavilla sairaalan tiloissa. Huolehdithan tapaamisen aikana riittävästä turvavälistä muihin potilaisiin.

Sairaalaan ei voi tulla vierailulle, jos sinulla on koronainfektio tai pienempiäkään koronavirukseen sopivia oireita. Huomioithan, että koronavirukselle altistuneille suositellaan kontaktien välttämistä muihin kuin samassa taloudessa asuviin vähintään viiden vuorokauden ajan, ja tämä koskee myös sairaalavierailuita.

Voit kysyä lisätietoa tapaamisista sairaalasta, jossa omaisesi on hoidettavana.

Katso myös

Kysymyksiä ja vastauksia koronaviruksesta
Helsingin kaupungin koronavirusuutiset
Coronavirus information in different languages


01.12.2022 09:11