Suoraan sisältöön

Kaupungin ohjeita henkilöstölle

Jos sairastut

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos (THL) kehottaa jäämään kotiin sairastamaan, jos tällä hetkellä tunnistaa itsellään mitä tahansa akuutteja hengitystieinfektion oireita. Jos oireet jatkuvat pidempään, tulee kotona pysyä oireiden ajan ja niiden loputtua vielä yhden oireettoman päivän ajan. Terveyden- ja vanhustenhuollossa toimivien osalta varoaika on kaksi vuorokautta.

Oireiden arvioinnin voi tehdä Omaolo-palvelussa. Terveyskylän Koronabotti ohjaa ja antaa neuvoa koronavirukseen liittyvissä kysymyksissä.

Jos oireet vaativat hoitoarviota, ole etänä yhteydessä Työterveys Helsinkiin hoitochatissa klo 7.30-15 sekä puhelimessa 09 310 54100 klo 8-16.

Koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa esihenkilö voi hyväksyä poissaolon aina kymmeneen kalenteripäivään saakka työntekijän ilmoituksella, kun kyse on hengitystieinfektiosta. Muissa tilanteissa noudatetaan normaalia sairauspoissaolokäytäntöä aikarajojen suhteen.

Keitä kaupungin työntekijöitä testataan koronavirusinfektion varalta?

Noudatamme näytteenotossa kansallisia linjauksia ja toimintaohjeita, jotka löytyvät THL:n sivuilta tästä linkistä.

COVID-19-näyte otetaan kaikilta niiltä kaupungin työntekijöiltä, joilla on koronavirusinfektioon sopivia oireita tai joilla työterveyshuollon hoitohenkilökunnan arvion perusteella on aihetta epäillä koronavirustartuntaa. Ota yhteys etänä Työterveys Helsinkiin tai oman kuntasi koronaneuvontapuhelimeen.

Etätyö

Helsingin kaupungilla suositaan etätyötä jatkossa niissä tehtävissä, joissa etätyön tekeminen on työtehtävät huomioon ottaen mahdollista. Ne työtehtävät, joiden suorittamiseen työpaikka on lähtökohtaisesti parempi vaihtoehto, tehdään työpaikalla. Etätyöstä sovitaan esihenkilön kanssa.

Matkustaminen

Pääsääntönä on, että kaupungin henkilöstö

  • ei tee virkamatkoja ulkomaille,
  • voi tehdä välttämättömiä virkamatkoja kotimaassa edellyttäen, että virkamatkakohteessa on huolehdittu tilaisuuden turvallisesta järjestämisestä valtakunnallisten suositusten mukaisesti.

Helsingin kaupunki on päättänyt noudattaa valtioneuvoston tekemiä maakohtaisia matkustusrajoituksia. Matkalle lähtijän on tärkeää itse varmistaa kohdemaan maahantulo- ja karanteenimääräykset ja ottaa huomioon Suomeen palaajan karanteenisuositukset suunnitellessaan matkustamista.

Mikäli palaat Suomeen muusta kuin turvalliseksi luokitellusta maasta, otathan yhteyttä esimieheesi. Toimialat, virastot ja liikelaitokset antavat tarvittaessa tarkempaa ohjeistusta ulkomailta paluuseen liittyen, jos työn luonne sitä edellyttää, esimerkiksi jos työssä kohdataan riskiryhmään kuuluvia.

Työterveys Helsingin työntekijöillä koronavirustartuntoja – palveluja muutetaan etävastaanotoiksi

Tartuntoja on todettu lokakuun alussa kuudella työntekijällä. Altistuneet henkilöt on tunnistettu ja heihin on otettu yhteyttä. Altistuneet sekä samoissa tiloissa työskennelleet työntekijät testataan ohjeiden mukaisesti ja on ryhdytty tarvittaviin epidemian edellyttämiin toimenpiteisiin.

Työterveys Helsinki siirtää osan lähivastaanotoista etävastaanotoiksi. Muuttuneesta ajanvaraustyypistä laitetaan viestiä asiakkaille henkilökohtaisesti. Lähivastaanottoja järjestetään tarpeen mukaisesti. Katso lisätiedot uutisesta
08.10.2020 13:05