Suoraan sisältöön

Yritykset ja muut organisaatiot

11.9. Dealroom kokoaa yhteen pääkaupunkiseudun startupit ja sijoittajat 
10.9. Yksinyrittäjän koronatukea voi hakea vielä syyskuun ajan

Startup-yrittäjä ei jää Helsingissä yksin – NewCo Accelerator -palvelu ja Node by Slush tarjoavat kasvupotentiaalisille yrityksille väyliä onnistua

Helsinki haluaa koronakriisin jälkeenkin olla yksi maailman kiehtovimmista sijaintipaikoista uutta luovalle startup-toiminnalle ja houkuttelevin osaamiskeskittymä yrityksille ja yksilöille, jotka haluavat tehdä maailmasta paremman paikan. Helsingin kaupunki ja kasvuyritysyhteisö Slush jakavat tässä asiassa samat arvot ja tavoitteet. Siksi Helsinki ja Slush toimivat tänäkin syksynä yhteistyössä startup-toiminnan kehittämiseksi ja tulevaisuuden rakentamiseksi.

Startup-yrittäjä ei jää Helsingissä yksin

Helsinki perustaa uuden kiihdytyspalvelun tukemaan startup-yritysten kasvua

Helsingin kaupunki perustaa uuden hautomo- ja kiihdytyspalvelun startup-yrityksille. Uusien NewCo Accelerator -palvelujen pääkohderyhmänä ovat korkean kasvupotentiaalin startup-yritykset, jotka etsivät ulkoista rahoitusta, mutta eivät koronaviruksen aiheuttaman talouskriisin vuoksi löydä heille sopivaa palveluntarjoajaa. Lisäksi ohjelman kautta voidaan tarjoa neuvontaa yksittäisissä ongelmatilanteissa merkittävälle joukolle alkuvaiheen startup-yrityksiä, jotka eivät ole vielä lähellä kiihdytysvalmiutta.

Helsinki perustaa uuden kiihdytyspalvelun tukemaan startup-yritysten kasvua

Helsinki tukee yrityksiä ja muita organisaatioita

Kaupunki on käynnistänyt käytännönläheisiä, yritysten neuvontaan ja tukeen liittyviä toimenpiteitä. Tavoitteena on jatkuvasti parantaa tilannekuvaa ja löytää konkreettisia välittömän auttamisen keinoja ahdingossa oleville yrittäjille. Yrittäjille suunnattujen tukipalvelujen päivittyvä listaus NewCo Helsingin verkkosivuilla.

Haku helsinkiläisten yksinyrittäjien toimintatukeen

Helsinki myöntää haussa yksinyrittäjille kertaluontoisen 2000 euron toimintatuen aikavälille 16.3.–31.8.2020. Rahoitus toimintatukeen tulee työ- ja elinkeinoministeriöstä. Avustusta voi hakea myös takautuvasti. Voit hakea yksinyrittäjän toimintatukea Helsingissä asiointi.hel.fi-palvelun kautta. Palvelusta löydät myös ohjeet. Asiointipalveluun pääset osoitteesta asiointi.hel.fi/yksinyrittajantuki tai suoraan  tästä linkistä.

Lisätietoa ja ohjeet löydät tältä sivulta. Samalta sivulta löydät tarvittaessa paperisen hakulomakkeen. Kuvalliset ohjeet tuen hakemiseen.

Helsinki tarjoaa tapahtumajärjestäjille lisäohjeistusta ja neuvontaa koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa 

Koronaviruksen hillitsemiseen liittyvä tapahtumajärjestäjien lisäohjeistus on suunniteltu kaupungin eri viranomaisten ja palveluntuottajien toimesta yhteistyössä kahden tapahtuman, perinteikkään Helsinki Cupin ja uuden Suvilahti Summerin, kanssa.

Verkko-osoitteessa www.hel.fi/tapahtumallisuus on tapahtumajärjestäjän muistilista, johon on koottu tietoa yleisimmin tarvittavista luvista ja muista asioista, joista tapahtuman järjestäjän tulee huolehtia. Tapahtuman luonteen mukaan voidaan tarvita vielä muitakin lupia ja ilmoituksia kuin sivustolla mainitut.

Yrittäjä, voit pyytää kaupungille lähettämäsi laskun maksamista ennen eräpäivää

Helsingin kaupunki tukee yrittäjiä monin tavoin koronatilantessa. Kaupungille palveluja tai tuotteita toimittaneet yritykset voivat nyt pyytää kaupungille lähettämänsä laskun tai laskujen maksamista eräpäivää aiemmin. Maksun aikaistamista pyydetään täyttämällä lomake taloushallintopalvelun nettisivuilla.

Kaupungin järjestöavustukset

Helsingin kaupungin järjestöille vuodelle 2020 myöntämiä avustuksia ei tässä tilanteessa peritä takaisin, mikäli avustuksen käyttämättä jääminen kokonaan tai osittain johtuu koronavirustilanteesta.  Järjestöt voivat tässä erityistilanteessa halutessaan muokata ja sopeuttaa toimintaansa niin, että kohderyhmien tukeminen avustusrahoituksella on muilla tavoilla mahdollista.

Kaupungin ohjeita elintarvikeyrityksille koronaviruksen varalta

Tämänhetkisessä epidemiatilanteessa elintarvikeyritysten kuten ravintoloiden, kahviloiden, elintarvikemyymälöiden, leipomoiden ja muiden elintarviketuotantolaitosten tulee noudattaa toiminnassaan erityisen hyvää hygieniaa.16.09.2020 10:11