Suoraan sisältöön

Liikenne koronavirusepidemian aikana

Joukkoliikenne ja koronavirus - tietoa matkustajalle

Koronavirustilanne vaikuttaa myös joukkoliikenteeseen Helsingin seudulla. Vältä tarpeetonta matkustamista ruuhka-aikana - näin parannamme matkustamisen turvallisuutta. Teemme parhaamme, jotta matkustaminen ja työskenteleminen HSL:n liikenteessä olisi mahdollisimman turvallista. Muiden ja oman matkan turvallisuuteen voit kuitenkin vaikuttaa myös itse. HSL:n sivujen päivittyvä koronasivu

Lipunmyynti käteisellä ja maksukorteilla keskeytetty HSL:n palvelupisteissä

HSL on toistaiseksi keskeyttänyt lippujen myynnin käteisellä ja maksukorteilla palvelupisteissään Helsingin päärautatieasemalla ja Itäkeskuksessa. Syynä on pääkaupunkiseudun huonontunut koronatilanne. Lippuja voi ostaa ja HSL-kortteja voi ladata muun muassa lippuautomaateista ja muista lippujen myyntipisteistä. Katso lähin myyntipiste kartalta

HSL:n palvelupisteet pysyvät edelleen avoimina muuta asiointia varten, kuten asiakasryhmän vaihtoa tai asiakkuuden perustamista. Myös laskutusasiakkaiden ja maksusitoumusasiakkaiden korttien lataukset jatkuvat normaalisti.

Ohjeistus kasvomaskin käytöstä pääkaupunkiseudun joukkoliikenteessä

 • Maskipakko HSL:n liikenteessä: tietoja ja ohjeita
 • Helsinki on aloittanut vähävaraisille tarkoitettujen kasvomaskien jakelun
 • Helsinki ja korona: Kasvomaskisuositus viittomakielellä
 • Maskipakko Helsingin seudun liikennevälineissä astui voimaan lauantaina 13.3. Maskipakosta voivat poiketa vain sellaiset henkilöt, jotka eivät terveytensä vuoksi voi käyttää maskia.

  Rajavartiolaitos tekee rajatarkastuksia ja päättää rajatarkastuksen yhteydessä matkustajan maahanpääsystä. Katso Rajavartiolaitoksen sivuilta tiedot siitä, kuka voi tulla Suomeen ja millä edellytyksillä.
  Ohjeet rajanylitykseen koronapandemian aikana (Rajavartiolaitos)

  Helsingin satamiin koronatestauspisteet 27.1.

  Länsisataman, Katajanokan ja Vuosaaren terminaaleihin on perustettu keskiviikkona 27.1. koronatestauspisteet. Terminaaleissa on tarjolla myös tehostettua koronaneuvontaa. Laivoilla jatketaan kohdennettuja testauksia.

  Suomeen ja Helsinkiin saapuvilta laivamatkustajilta kysytään keskiviikosta 27.1. alkaen todistusta alle puolen vuoden sisällä sairastetusta Covid-19-taudista, negatiivisesta testituloksesta (alle 72 tuntia vanha testi) tai varatusta koronatestiajasta Finentry-verkkopalvelussa.

  Kaupungin uutinen

  Lisätietoa matkustusrajoituksista

  Rajavartiolaitoksen sivulla: Ohjeet rajanylitykseen koronapandemian aikana ja matkustuskäytännöistä THL:n sivuilla.

  Saapuvilla matkustajilla mahdollisuus koronavirustestaukseen Helsinki-Vantaan lentoasemalla

  Vantaan kaupunki on 3.8. ottanut Helsinki-Vantaan lentoasemalla käyttöön terveysinfopisteen, jossa saapuville matkustajille tarjotaan terveysneuvontaa. Lisäksi koronavirukseen viittaavista oireista ilmoittaville, saapuville matkustajille on perustettu COVID-19 testauspiste. Terveysinfopiste sijaitsee saapuvien matkustajien kulkureitillä tuloaulojen 2A ja 2B välissä. 

  Terveysneuvontapisteitä laivamatkustajille

  Helsingin kaupungin terveysneuvontapisteet palvelevat laivamatkustajia Länsiterminaali 2:ssa, Katajanokan terminaaliin edustalla sekä Vuosaaren satamassa. Terveysneuvontapisteissä tarjotaan laivamatkustajille tietoa koronaviruksen ehkäisystä sekä ohjataan koronavirustestiin matkustajat, joilla on koronavirukseen viittaavia oireita. Terveysneuvontapisteissä ei tehdä koronatestausta, vaan matkustajat ohjataan tarvittaessa Helsingissä oleviin näytteenottopisteisiin.

  Jätkäsaaressa, Länsiterminaali 1 lähistöllä, toimii koronanäytteenottopiste osoitteessa Tyynenmerenkatu 6 (rakennus L3).

  Maskisuositus eri kielillä  02.07.2021 14:35