Suoraan sisältöön

Yllätykselliset taidelahjat

Joulu 2020 on erilainen monille helsinkiläisille. Perhettä, sukulaisia ja ystäviä ei pääsekään tapaamaan totutusti. Monille yksinäisyys on myös pysyvämpi olotila. Toisille joulu taas on työntäyteinen ja joulunaika kuluu töissä, toisia auttaen.

Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala toteuttaa yhteistyössä sosiaali- ja terveystoimialan, Helsingin seurakuntien ja Setlementtiasuntojen kanssa jouluisen Taidelahja-tempauksen, jossa tavoitteena on tuoda iloa ja valoa iäkkäiden, yksinäisten, työttömien ja pienituloisten sekä jouluna työskentelevän hoitoalan henkilöstön jouluun.

Taidelahja-konsepti on tuttu Helsingin Juhlaviikoilta, jossa viime kesänä kaupunkilaiset saivat lahjoittaa yllätyksenä taidelahjoja nimeämilleen tahoille. Tällä kertaa Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimiala, Helsingin seurakunnat ja Setlementtiasunnot valitsevat lahjojen saajat. Taidelahjoja viedään kohdennetusti yksittäisille kotihoidon asiakkaille​, seniorikeskusten ja palvelutalojen pihoille​, hautausmaille sekä Setlementtiasuntojen asiakkaille. Lisäksi jouluna työvuorossa olevaa hoitohenkilöstöä muistetaan virtuaalisella musiikkitervehdyksellä ja kiitoksella.

Sekä vuodenaika että koronarajoitukset asettavat omat ehtonsa jouluna 2020 jaettaville taidelahjoille. Lahjojen antaminen toteutetaan viranomaisohjeiden mukaisesti turvaväleillä ulkona. ​ Mukana on kaiken kaikkiaan noin 20 taiteilijaa, suurin osa muusikkoja. 

Lahja tulee lahjan saajalle tai saajille yllätyksenä. Jokaisessa kohteessa vastaanottaja (hoitaja, henkilökunta, lahjansaajan omainen yms.), joka takaa turvallisen kokemuksen taiteilijalle sekä lahjan saajalle.​ Lahjoja jaetaan 23.12., 24.12. ja 25.12. ​

Taidelahjat toteuttavat yhteistyössä Helsingin kaupunki, Helsingin seurakunnat ja Setlementtiasunnot oy


Janna: KiitosTunnelmia Taidelahja-yllätyksistä 25.12.2020
03.03.2021 09:43