Suoraan sisältöön

Uusia järjestelyjä kulttuurin ja vapaa-ajan palveluissa

1.10. Liikuntaseurojen korona-ajan tueksi avataan kaksi avustusmuotoa
29.9. Laajennettu kasvomaskisuositus näkyy kulttuurin ja vapaa-ajan palveluissa 
16.9. Jumppahetki palaa TV2-kanavalle

Kolmen miljoonan euron erityisavustus koronasta toipumiseen taide- ja kulttuurialan yhteisöille hyväksyttiin

Kulttuuri- ja kirjastojaosto on tänään, torstaina 3. syyskuuta, hyväksynyt taide- ja kulttuurialan yhteisöille suunnatun ylimääräisen avustushakukierroksen, joka käynnistetään välittömästi. Erityisavustushakuun varataan kolme miljoonaa euroa vuosille 2020–2021 ja avustukset myönnetään marraskuussa 2020. Kyseessä on kertaluonteinen erityisavustus, jolla turvataan taiteen ja kulttuurin kentän jatkuvuutta poikkeusoloissa ja elävöitetään kaupunkia. Avustus on osa Helsingin koronapandemiaan liittyvää palautumisohjelmaa. Lisätietoja erityisavustuksesta

Turvallisuusnäkökohdat huomioitu kulttuuri- ja vapaa-ajan palveluissa

Kaupungin kulttuurikeskuksissa, liikuntapaikoilla, kirjastoissa, museoissa, taidemuseo HAMissa, nuorisotaloissa ja kaupunginorkesterin konserteissa huolehditaan asiakasturvallisuudesta monin toimin:

Saapuminen kaupunginorkesterin tiloihin, kirjastoihin, kulttuurikeskuksiin, liikuntapaikkoihin, museoihin ja nuorisotaloihin:  

  • Tulethan vain terveenä.  
  • Palveluihin ei saa tulla, jos on sairastumiseen viittaavia oireita. Koronaan viittaavia oireita ovat muun muassa lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Turvallisuusnäkökohdat huomioitu kulttuuri- ja vapaa-ajan palveluissa

Pormestarin itsenäisyysjuhla Helsingin neljäsluokkalaisille siirtyy kevääseen

Alueellisesti rajattujen ulkotilojen, kuten esimerkiksi huvipuistojen, eläintarhojen ja elokuvateattereiden osalta turvallisuus varmistetaan asiakasmäärien rajaamisen, turvaetäisyyksien ja hygieniaohjeistuksen keinoin valmisteilla olevan valtion ohjeistuksen perusteella.

Merellisyys on tällaisena poikkeusaikana erityinen henkireikä helsinkiläisille, jotka kesän aikana pääsevät helposti lähimatkailemaan monin tavoin Helsingin saaristoon. Vesireittiliikenne alkoi asteittain jo toukokuussa, ja isommin liikennöinti alkaa heti kesäkuun alussa tuttuihin ja hieman tuntemattomiinkiin kohteisiin. Esimerkiksi Vallisaari, Isosaari ja Lonna tarjoavat kaikki merellistä tunnelmaa erilaisen persoonallisissa paketeissaan.

Kesän aikana Ahti-palveluun lisätään myös vuokrattavaksi välineitä merellisiin harrastuksiin, kuten esimerkiksi kajakkeja ja suppilautoja. Ahdin testiversioon voi tutustua jo 27.5. alkaen osoitteessa https://ahti.test.kuva.hel.ninja/, ja valmis versio Ahdista julkaistaan juuri ennen juhannusta 16.6. palvelun viralliseen osoitteeseen ahti.hel.fi.

Luontoretket pääkaupunkiseudun luontoon – ilmoittautuminen vaaditaan

Opastetut luontoretket pystytään toteuttamaan turvallisesti, kun retkille ilmoittaudutaan ennakkoon. Osallistujamäärä on rajoitettu 25–50 henkilöön. Luontoretkillä noudatetaan turvavälejä ja hygieniaan kiinnitetään erityistä huomiota koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Helsinki viestii myös ulkoalueillaan vastuullisesta toiminnasta epidemian aikana

Helsingin kaupunki aloittaa kuluvalla viikolla väliaikaisten infotaulujen asentamisen kaupunkilaisten suosimille ulkoalueille. Infotauluissa muistutetaan kaupunkilaisia pitämään ulkoillessaankin huolta riittävästä turvavälistä, hyvästä käsihygieniasta sekä oikeaoppisesta aivastamisesta.

Helsinkikuvia.fi on kuvien aarreaitta

Helsingin kaupunginmuseon kokoelmissa on lähes miljoona valokuvaa Helsingistä ja helsinkiläisistä 1860-luvulta nykypäivään. Kuvia pääsee selaamaan vaikka omalta kotisohvalta Helsinkikuvia.fi -palvelussa, jossa museo on julkaissut jo noin 65 000 valokuvaa.

Helsingin kokoinen taidenäyttely omalta kotisohvalta

Helsingin taidemuseo HAM pitää huolta helsinkiläisten omasta taidekokoelmasta, johon kuuluu yli 9 000 teosta. Näihin taideteoksiin pääsee nyt helposti tutustumaan myös kotoa käsin HAMin verkkosivujen kautta ja HAMin sosiaalisen median kanavia seuraamalla.

Nykytaidetapahtuma Helsinki Biennaali siirtyy vuodelle 2021

Helsingin kaupunki on päättänyt siirtää Helsinki Biennaali 2020 -nykytaidetapahtuman vuodelle 2021 koronaviruksen (COVID-19) aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi. Ensimmäinen Helsinki Biennaali toteutetaan ensi vuonna 12.6.–26.9. välisenä aikana Vallisaaressa ja mantereella. Tämänhetkisen tiedon mukaan kaikki julkistetut taiteilijat osallistuvat biennaaliin myös vuonna 2021. Virtuaalisesti koettavat elämykset tulevat olemaan osa tapahtumaa. 02.10.2020 06:57