Suoraan sisältöön

Uusia järjestelyjä kulttuurin ja vapaa-ajan palveluissa

Alueellisesti rajattujen ulkotilojen, kuten esimerkiksi huvipuistojen, eläintarhojen ja elokuvateattereiden osalta turvallisuus varmistetaan asiakasmäärien rajaamisen, turvaetäisyyksien ja hygieniaohjeistuksen keinoin valmisteilla olevan valtion ohjeistuksen perusteella.

Merellisyys on tällaisena poikkeusaikana erityinen henkireikä helsinkiläisille, jotka kesän aikana pääsevät helposti lähimatkailemaan monin tavoin Helsingin saaristoon. Vesireittiliikenne alkoi asteittain jo toukokuussa, ja isommin liikennöinti alkaa heti kesäkuun alussa tuttuihin ja hieman tuntemattomiinkiin kohteisiin. Esimerkiksi Vallisaari, Isosaari ja Lonna tarjoavat kaikki merellistä tunnelmaa erilaisen persoonallisissa paketeissaan.

Kesän aikana Ahti-palveluun lisätään myös vuokrattavaksi välineitä merellisiin harrastuksiin, kuten esimerkiksi kajakkeja ja suppilautoja. Ahdin testiversioon voi tutustua jo 27.5. alkaen osoitteessa https://ahti.test.kuva.hel.ninja/, ja valmis versio Ahdista julkaistaan juuri ennen juhannusta 16.6. palvelun viralliseen osoitteeseen ahti.hel.fi.

Helsingin uimarannat ja maauimalat  

Luontoretket pääkaupunkiseudun luontoon alkavat kesäkuussa – ilmoittautuminen vaaditaan

Opastetut luontoretket pystytään toteuttamaan turvallisesti, kun retkille ilmoittaudutaan ennakkoon. Osallistujamäärä on rajoitettu 25–50 henkilöön. Luontoretkillä noudatetaan turvavälejä ja hygieniaan kiinnitetään erityistä huomiota koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Veneiden pitämistä talvisäilytyspaikoilla voi jatkaa

Helsingin kaupunki on koronavirustilanteen johdosta päättänyt, että kaupungin hallinnoimilla sekä veneseuroille ja -kerhoille vuokratuilla talvisäilytysalueilla veneiden vesillelaskuaikaa jatketaan 15.9.2020 asti. Veneiden talvisäilytys

Helsinki viestii myös ulkoalueillaan vastuullisesta toiminnasta epidemian aikana

Helsingin kaupunki aloittaa kuluvalla viikolla väliaikaisten infotaulujen asentamisen kaupunkilaisten suosimille ulkoalueille. Infotauluissa muistutetaan kaupunkilaisia pitämään ulkoillessaankin huolta riittävästä turvavälistä, hyvästä käsihygieniasta sekä oikeaoppisesta aivastamisesta.

Helsinkikuvia.fi on kuvien aarreaitta

Helsingin kaupunginmuseon kokoelmissa on lähes miljoona valokuvaa Helsingistä ja helsinkiläisistä 1860-luvulta nykypäivään. Kuvia pääsee selaamaan vaikka omalta kotisohvalta Helsinkikuvia.fi -palvelussa, jossa museo on julkaissut jo noin 65 000 valokuvaa.

Helsingin kokoinen taidenäyttely omalta kotisohvalta

Helsingin taidemuseo HAM pitää huolta helsinkiläisten omasta taidekokoelmasta, johon kuuluu yli 9 000 teosta. Näihin taideteoksiin pääsee nyt helposti tutustumaan myös kotoa käsin HAMin verkkosivujen kautta ja HAMin sosiaalisen median kanavia seuraamalla.

Uusi pika-avustus edistää uudenlaista etätekemistä

Kaupunki perustaa uuden pika-avustusmuodon edistämään kulttuurin, nuorison ja liikunnan uudenlaisia tapahtumia, yhteisöllisyyttä ja etätekemistä digitaalisesti tai muilla keinoin. Tavoitteena on hyödyntää nopeasti uusia innovatiivisia ja digitaalisia tapoja osallistaa kaupunkilaisia. Pika-avustuksen kokonaissumma on 300 000 euroa, ja hakija voi saada korkeintaan 5 000 euron avustuksen. Haku on jatkuva.

Lisäksi kaupunki on päättänyt, ettei jo myönnettyjä kulttuurin ja vapaa-ajan avustuksia peritä takaisin. Avustuksia voi siirtää käytettäväksi myöhäisempään ajankohtaan tai hankkeiden sisältöä voi muuttaa matalalla kynnyksellä. Kaupunki huomioi tilanteen, joustaa avustusten käytössä ja ymmärtää vaikeutuneita ja muuttuneita olosuhteita.

Helsingin juhlaviikkoja ei järjestetä koronavirustilanteen vuoksi

3.8.20: Helsingin juhlaviikonlopun alla jaetaan satoja Taidelahjoja ympäri kaupungin

Helsingin juhlaviikkoja tai Taiteiden yötä ei vallitsevan koronavirustilanteen johdosta järjestetä suunnitellusti 20.8.–6.9.2020.
Festivaalin aiemmin julkistettuihin ja myynnissä oleviin tapahtumiin ostetut liput voi palauttaa Ticketmasterin ohjeiden mukaisesti. Vuonna 2021 Helsingin juhlaviikot järjestetään 19.8.–5.9., ja Taiteiden yötä juhlitaan festivaalin avajaispäivänä 19.8.2021.

Nykytaidetapahtuma Helsinki Biennaali siirtyy vuodelle 2021

Helsingin kaupunki on päättänyt siirtää Helsinki Biennaali 2020 -nykytaidetapahtuman vuodelle 2021 koronaviruksen (COVID-19) aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi. Ensimmäinen Helsinki Biennaali toteutetaan ensi vuonna 12.6.–26.9. välisenä aikana Vallisaaressa ja mantereella. Tämänhetkisen tiedon mukaan kaikki julkistetut taiteilijat osallistuvat biennaaliin myös vuonna 2021. Virtuaalisesti koettavat elämykset tulevat olemaan osa tapahtumaa. 
07.08.2020 11:54