Iloa ja aktiviteetteja verkon välityksellä

Vaikka emme aina pääsekään fyysisesti toisten ihmisten luo, onneksemme maailma tulee luoksemme sähköverkkoja pitkin. Alla olemme listanneet vinkki-listamme inspiroiviin, mielenkiintoisiin ja hyödyllisiin sisältöihin.
Sosiaalisten suhteiden hoitoa
Vuonna 2020 emme ole enää puheluiden, sähköpostien tai tekstiviestien varassa. Kirjastojen valtakunnalliseen Helmet-palvelu on listannut vinkkejä erilaisista verkkopalveluista ja toimintamalleista, joilla sosiaalisia suhteita voidaan ylläpitää, vaikka samassa paikassa ei oltaisikaan. Listasta löytyy keskustelualustoja (kuten vaikkapa Facebook Messenger), mutta myös pelialustoja, joissa voi pelata vaikkapa perinteisiä lautapelejä – tuttujen tai itselle tuntemattomien pelaajien kanssa. Suurin osa listatuista on ilmaisia palveluita, maksullisista lisäosista on ilmoitettu kunkin palvelun kohdalla.
Liikuntaa
Poikkeustilanne korostaa elämän perusasioiden, kuten liikkumisen, tärkeyttä. Runsas paikallaanolo istuen tai makuulla tai vuoteeseen jääminen heikentää fyysistä toimintakykyä nopeasti.
Helsinki-kanava tarjoaa myös paljon matalan kynnyksen liikuntavinkkejä erilaisille kohderyhmille. Kanavalta löytyy helposti toteutettavia liikuntatuokioita lapsiperheille, nuorisolle sekä myös varttuneemmallekin väelle. Joogaa, tanssi, kohota lihaskuntoa tuolijumpalla tai Karan treeneillä ulkoillen, ota vastaan Sirkus Magentan selkosirkushaaste tai tee vaikka koko perheen liikunnallinen avaruusseikkailu. Lähes 100 liikunnallista vinkkiä odottaa tekijäänsä. Tutustu Helsinki-kanavan liikuntasisältöihin (Valitse hakukategoriaksi liikunta ja ulkoilu).
Kulttuuria
Helsinki-kanava
Helsingin kaupungin oma Helsinki-kanava tarjoaa monenlaista virikettä. Kulttuurinystävälle löytyy mm. Helsingin kaupunginorkesterin konsertteja, kirjaston kirjailijavieraita ja satutuokioita, Helsingin taidemuseo HAMin näyttelyesittelyitä, Kaupunginmuseon videoita ja podcasteja sekä nuorisopalvelujen tuottama Graffitin aika -haastattelusarja.
Tutustu Helsinki-kanavan kulttuuri-sisältöihin (valitse hakukategoriaksi kulttuuri tai kulttuuri ja vapaa-aika):
YLE areena
Audiovisuaalinen runsaudensarvi palvelee kaikenikäisiä. Luonto- ja historiadokumentit, ajankohtaisohjelmat, kulttuuritarjonta, lasten- ja nuorten ohjelmat, kotimaiset ja ulkomaiset sarjat ja elokuvat ovat parin klikkauksen päässä.
Kirjallisuutta ja uusia kirjastopalveluita
”Silloin en koskaan ole yksin”, kirjoitti kirjailija Merete Mazzarella kirjoittaessaan lukemisesta ja kirjallisuudesta. Kirjan avatessamme ryhdymme keskusteluun kirjan kirjoittajan kanssa, jolloin jokainen kirja on uusi mahdollisuus.
Helmet e-kirjasto
Korona-rajoitusten vuoksi Helsingin kirjastojen kokoontumis- ja kokoelmatilat on 30.11.2020–10.1.2021 suljettu asiakkailta, mutta kirjoja ja muita aineistoja voi lainata ja palauttaa itsepalveluautomaatilla. Helmet-kirjastojen sähköiset palvelut tarjoavat kuitenkin runsaasti luettavaa sekä muuta tekemistä, kuten verkkokursseja.
E-kirjastosta löydät lehdet, kirjat, äänikirjat ja musiikkia. Täällä voit myös opiskella vaikka eri instrumenttien soittoa tai vieraita kieliä verkkokursseilla. Kursseja voi varata ja lainata samoin kuin muutakin aineistoa kirjastokortilla ja PIN-koodilla.
Tiesitkö, että Celian äänikirjapalvelu on tarkoitettu kaikille, joille tavallisen kirjan lukeminen on lukivaikeuden, sairauden, vamman tai vastaavan syyn vuoksi vaikeaa? Osassa Helmet-kirjastoista on mahdollista rekisteröityä erikoiskirjasto Celian asiakkaaksi.
YLE areenan äänikirjat
Yle Areenan äänikirjojen kirjasto painottuu erityisesti kotimaisen kirjallisuuden klassikoihin.
Yle Areenan äänikirjat
Seniori-infon vinkit korona-aikaan
Seniori-infon sivuille on kerätty paljon vinkkejä korona-ajan palveluista ikääntyneiden näkökulmasta. Löydät sivustolta ohjeita liikkumiseen, digitukeen, kulttuuri- ja liikuntaharrastusten ylläpitämiseen. Lisäksi sivustolle on kerätty tärkeitä yhteystietoja korona-ajan sosiaali- ja
terveyspalveluihin.
Kuva yllä: Julius Konttinen/Helsinki Marketing
17.12.2020 09:10