Suoraan sisältöön

Anna Apua


Haluaisitko auttaa, mutta et vielä tiedä miten?

Toisinaan riittää, että olemme läsnä ja huomaamme toisen ihmisen ja autamme häntä arjen käänteissä. Käymme kaupassa, autamme siivoamisessa tai hoidamme muita arjen asioita, tänä jouluna luonnollisesti koronaturvallisuus huomioon ottaen. Juttelemme tai kuuntelemme vaikka puhelimessa, kun toinen kaipaa seuraa ja tukea. Olemme ihmisiä toinen toisillemme. Jos arvelet jonkun tarvitsevan apua, kysy siitä rohkeasti.

Joskus ongelmat voivat olla monimutkaisempia. Monet hyväntekeväisyysjärjestöt auttavat yksinäisiä, asunnottomia, pienituloisia, köyhiä ja muita tarvitsevia ympäri vuoden. Osa keräystuotoista käytetään joulunajan tarpeisiin – lahjoihin tai ruokaan.

Olemme keränneet tälle sivulle perinteisiä ja vakiintuneita toimijoita, joiden kautta apusi pääsee perille tänä jouluna.

Tee hyvää!  Auttamalla ja ilahduttamalla saat myös itsellesi hyvän joulumielen.


NappiNaapurin joulu

Naapurustojen viestintäalusta NappiNaapuri järjestää myös oman jouluisen tempauksen, jossa naapureita kannustetaan muistamaan toisiaan tarjoamalla pieniä jouluisia tekoja. Muistathan, että alustalla voi myös pyytää apua, jos on tarve.

Nappinaapuri on tarkoitettu naapuriapuun, tutustumiseen, keikkatöihin ja jakamistalouden edistämiseen. Kaikki ovat tervetulleita käyttäjiksi! Alle 13-vuotiaat kuitenkin tarvitsevat mukaan huoltajan, joka valvoo että käyttö on turvallista.

Kotimaanapu

Kotimaanapu-hyväntekeväisyyspalvelu auttaa hädänalaisia suomalaisia ja Suomessa asuvia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta. Kotimaanavun kautta voit tehdä rahalahjoituksen. Lahjoituksilla tehtävä paikallinen avustustyö toteutetaan Suomen evankelis-luterilaisten seurakuntien kautta. Apu menee perille diakoniatyöntekijöiden välittämänä ihmiseltä ihmiselle.

kotimaanapu.fi/


Joulupuu

Joulupuu-keräyksen järjestävät Keskuspuiston Nuorkauppakamari yhteistyössä Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveysviraston kanssa. Keskuspuiston Nuorkauppakamari vastaa keräyksen organisoimisesta ja sosiaali- ja terveysvirasto puolestaan toimittaa lahjat saajilleen. Keräykseen voivat osallistua sekä yksityiset henkilöt että yritykset. Hyväntekeväisyystempauksella kerätään lahjoja lastensuojelun ja erityisen tuen piirissä oleville lapsille, joilla voi olla rajallinen mahdollisuus saada joululahjoja. Helsingissä lastensuojelun piirissä on noin 7 400 lasta ja nuorta. Lahjat jaetaan perille saajilleen luotettavien tahojen, kuten kaupungin sosiaalihuollon kautta.

Vailla vakinaista asuntoa ry​ – VVA RY

Vva ry toimii kolmannella sektorilla asunnottomien edunvalvojana. Järjestö vaikuttaa yksilötasolla kunkin asunnottoman tilanteeseen ja yhteiskunnallisella tasolla lainsäädäntöön.  VVA RY on valtakunnallinen järjestö, jonka toiminta keskittyy pääkaupunkiseudulle, jossa valtaosa Suomen asunnottomista oleskelee. Vva ry:n kaiken toiminnan tavoitteena on, että jokaiselle järjestyy ihmisarvoinen asumispaikka kohtuullisessa ajassa. Lahjoitusvarat käytetään matalan kynnyksen suoraan auttamistyöhön sekä asumisyksiköiden asukkaiden toimintaan.

vvary.fi/lahjoita/


Hope – yhdessä & Yhteisesti ry

Hope – Yhdessä & Yhteisesti ry syntyi vuonna 2009 tahdosta antaa lapsille tasa-arvoisemmat mahdollisuudet arkeen. Hope on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton järjestö, joka toimii 20 paikallistoimijan välityksellä eri puolilla Suomea. Hopen kautta voit auttaa monella tavalla: osallistumalla itse vapaaehtoistyöhön, antamalla tavara- tai rahalahjoituksen tai liittymällä jäseneksi. Myös yritykset voivat auttaa lapsiperheitä Hope ry:n kautta monin eri tavoin.

Hope:n kautta voit tänä vuonna antaa joululahjaksi myös harrastuksen. Jos perheen talous on tiukalla, lapsilla ja nuorilla ei välttämättä ole mahdollisuutta edes yhteen harrastukseen. Harrastuksen tukeminen on konkreettinen lahja, josta on saajalle iloa koko vuoden.

https://hopeyhdistys.fi/haluan-auttaa/

 

Pelastusarmeija: Joulupata

Joulupata on Pelastusarmeijan joka joulu järjestämä keräys kotimaan vähävaraisten auttamiseksi. Padat kaduilla ovat olleet auttamisen symboleina lähes koko Pelastusarmeijan 130-vuotisen historian ajan. Niistä onkin tullut näkyvä osa suomalaista jouluperinnettä.  Joulupadasta saatavat varat jaetaan ruokana, vaatteina ja lahjakortteina vähäosaisille lapsiperheille ja muille vähävaraisille sekä syrjäytymisvaarassa oleville ihmisille Pelastusarmeijan toimipisteissä eri puolella Suomea. Varoja käytetään myös erilaisiin tukitoimiin, kuten leireihin sekä harrastus- ja kerhotoimintaan. Osa varoista jaetaan ennen joulua, osa seuraavan vuoden aikana. Joulupata-keräyksen kaikki tuotot menevät avustuskohteisiin kotimaassa. 

www.joulupata.fi/lahjoita

 

SPR: Hyvä joulumieli -keräys

Hyvä Joulumieli -kampanja alkaa 19.11.2020 ja jatkuu aina jouluaattoon asti. Lahjoituksilla ilahdutetaan talousvaikeuksia kohdanneita perheitä lahjakorteilla, joilla he voivat hankkia ruokaa joulupöytään.

Hyvä Joulumieli -keräyksen tavoitteena on vuonna 2020 kerätä reilu miljoona euroa. Keräysvaroilla lahjoitetaan 21 000 kappaletta 50 euron arvoista ruokalahjakorttia talousvaikeuksista kärsiville lapsiperheille. Lahjakortit annetaan lapsiperheille, joissa on työttömyyden, lomautusten, sairauksien, matalan tulotason tai muun kriisin vuoksi taloudellisia vaikeuksia. Korttia ei voi anoa eikä hakea, vaan se on lahja perheelle. MLL:n ja SPR:n paikallisyhdistykset ja -osastot tekevät yhteistyötä paikallisen sosiaalitoimen, diakoniatyön ja neuvoloiden kanssa perheiden löytämiseksi.

Keräyksen toteuttavat Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Suomen Punainen Risti yhteistyössä Ylen kanssa.


HelsinkiMission joulukeräys

Jopa 400 000 ihmistä Suomessa kärsii yksinäisyydestä ajoittain tai jatkuvasti. Yksinäisyys heikentää terveyttä ja kerää ympärilleen muita ongelmia, kuten köyhyyttä ja huono-osaisuutta. Koronavuosi on lisännyt yksinäisyyttä ja siitä seuraavia ongelmia.

HelsinkiMissio on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton sosiaalialan järjestö, jonka visio on, että kaupungissa kukaan ei jää yksin. HelsinkiMissio tarjoaa ammatillista kriisi- ja keskusteluapua sekä kouluttaa ja koordinoi tuhansia vapaaehtoisia. Vapaaehtoiset moninkertaistavat auttamisen toimimalla muun muassa apua tarvitsevien yksinäisten tukihenkilöinä, päivystäjinä auttavassa puhelimessa tai niin sanottuina keikka-auttajina arjen askareissa.

Joulukeräyksellä hankitaan varoja järjestön yksinäisyyden vastaiseen työhön senioreiden ja nuorten parissa. Varoja tarvitaan auttamistyön jatkuvuuden turvaamiseksi sekä vastaamaan korona-aikana kasvaneeseen avuntarpeeseen.

https://www.helsinkimissio.fi/auta


Kuva yllä: Jussi Hellsten/ Helsinki Marketing
16.04.2021 15:45