Suoraan sisältöön

Uusia järjestelyjä kulttuurin ja vapaa-ajan palveluissa

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä päätti kokouksessaan 26.11.2020 uusista suosituksista ja rajoituksista epidemian leviämisen hillitsemiseksi. Kulttuurikeskukset, sisäliikuntapaikat, museot ja nuorisotilat pysyvät pääkaupunkiseudun kaupungeissa kiinni 30.11.–20.12.2020 välisen ajan. Välttämättömiä palveluita tarjoavat tilat pidetään rajatusti ja terveysturvallisesti auki. Koordinaatioryhmä suosittelee yksityisiä toimijoita sulkemaan vastaavat liikunnan ja vapaa-ajan tilat.

Kirjastot

Kirjastojen palvelevat lyhytaikaista asiointia varten rajoitetusti. Ensisijaisesti kaikki palvelu tapahtuu itsepalveluna ja etukäteisvarausten perusteella. Asiointiin tarkoitettujen asiakastietokoneiden välttämätön käyttö on turvallisuusohjeet huomioiden mahdollista. Kirjastoasioinnissa on velvoite käyttää kasvomaskia. Kasvomaskijakelua vähävaraisille jatketaan.

Yleisötilaisuudet ja tapahtumat

Kaikki kulttuurikeskuksissa, kirjastoissa, museoissa ja liikunta- ja nuorisopalveluissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja tapahtumat on peruttu rajoituskauden ajaksi. Peruutus koskee kaikkia esityksiä, konsertteja, tapahtumia ja muita yleisötilaisuuksia sekä sisä- että ulkotiloissa.

Harrastustoiminta ja liikuntapalvelut

Kaikki organisoitu harrastustoiminta keskeytetään sisätiloissa. Lisäksi kaikki yli 20-vuotiaiden harrastusvuorot perutaan myös ulkoalueilla. Alle 20-vuotiaiden harrastustoiminta jatkuu kaupungin ulkokentillä jo aiemmin myönnetyillä vuoroilla, mutta uusia vuoroja ei alkavan rajoituskauden aikana myönnetä. Ulkoliikuntapalvelut pysyvät auki. Ulkokentät ovat kuntalaisten käytössä lasten ja nuorten harrastustoimintaan jo varattujen vuorojen ulkopuolella. Ulkoliikuntapaikoilla tulee huolehtia turvavälien säilymisestä. Paikalle saa tulla vain terveenä.

Meri kuuluu kaikille poikkeusaikoinakin

Merellisyys on tällaisena poikkeusaikana erityinen henkireikä helsinkiläisille, jotka kesän aikana pääsevät helposti lähimatkailemaan monin tavoin Helsingin saaristoon. Uusi mobiilipalvelu Ahti tarjoaa vinkkejä vesillä, saarissa ja rannoilla liikkumiseen. Ahtiin voi tutustua osoitteessa ahti.hel.fi.

Helsinki viestii myös ulkoalueillaan vastuullisesta toiminnasta epidemian aikana

Helsingin kaupunki on aloittanut väliaikaisten infotaulujen asentamisen kaupunkilaisten suosimille ulkoalueille. Infotauluissa muistutetaan kaupunkilaisia pitämään ulkoillessaankin huolta riittävästä turvavälistä, hyvästä käsihygieniasta sekä oikeaoppisesta aivastamisesta.

Helsinkikuvia.fi on kuvien aarreaitta

Helsingin kaupunginmuseon kokoelmissa on lähes miljoona valokuvaa Helsingistä ja helsinkiläisistä 1860-luvulta nykypäivään. Kuvia pääsee selaamaan vaikka omalta kotisohvalta Helsinkikuvia.fi -palvelussa, jossa museo on julkaissut jo noin 65 000 valokuvaa.

Helsingin kokoinen taidenäyttely omalta kotisohvalta

Helsingin taidemuseo HAM pitää huolta helsinkiläisten omasta taidekokoelmasta, johon kuuluu yli 9 000 teosta. Näihin taideteoksiin pääsee nyt helposti tutustumaan myös kotoa käsin HAMin verkkosivujen kautta ja HAMin sosiaalisen median kanavia seuraamalla.

Nykytaidetapahtuma Helsinki Biennaali siirtyy vuodelle 2021

Helsingin kaupunki on päättänyt siirtää Helsinki Biennaali 2020 -nykytaidetapahtuman vuodelle 2021 koronaviruksen (COVID-19) aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi. Ensimmäinen Helsinki Biennaali toteutetaan ensi vuonna 12.6.–26.9. välisenä aikana Vallisaaressa ja mantereella. Tämänhetkisen tiedon mukaan kaikki julkistetut taiteilijat osallistuvat biennaaliin myös vuonna 2021. Virtuaalisesti koettavat elämykset tulevat olemaan osa tapahtumaa. 01.12.2020 08:17