Suoraan sisältöön

Koronavirusneuvonta

Jos epäilet koronavirustartuntaa, jää kotiin, kunnes oireesi ovat selvästi vähentyneet ja kuume on poissa. Yleensä tähän menee 3–5 päivää. Hae tarvittaessa sairauslomaa työpaikan normaalien sairauslomakäytäntöjen mukaisesti.

Jos kuulut riskiryhmiin tai oireesi pitkittyvät, tee oirearvio Omaolo.fi-palvelussa.

Jos et pysty tekemään oirearviota, soita koronavirusneuvontaan, p. 09 310 10024 ma–pe klo 8–16. Voit myös kysyä neuvoa hel.fi-sivujen chatbotista (livechat-mahdollisuus arkisin klo 9–14).

Jos saat vakavia oireita, kuten hengenahdistusta, tai yleistilasi heikkenee, soita päivystysapuun, p. 116 117. Hätätilanteessa soita hätänumeroon 112.

Kuulovammaiset voivat ottaa yhteyttä puhelimitse tulkin välityksellä. Tulkkauspalveluista löytyy tietoa Kelan sivulta: Vammaisten henkilöiden tulkkauspalvelu. Tulkkauspalvelun etäpalvelu on käytössä arkipäivisin kello 8–16.

Estä koronaviruksen leviäminen – katso ohjeet videolta:

Ota koronarokote vuorollasi


Epäiletkö koronatartuntaa?

Lue täältä miten toimia, jos epäilet koronavirustartuntaa ja haluat testiin »

Lisätietoa testaamisesta Helsingissä

Koronatietoa lapsiperheille

Lapsiperheiden koronatietopaketti löytyy omalta sivultaan »

Ilmaiset maskit vähävaraisille

Tieto ilmaisten maskien jakopaikoista ja aukioloajoista on koottu omalle sivulleen »

Tarvitsetko apua ja tukea - tietoa kätevästi verkosta

Elämässä tulee toisinaan eteen tilanteita, joita et ole osannut odottaa. Ahdistuksen, huolen, terveysongelmien tai esimerkiksi työttömyyden kohdatessa voit kääntyä sosiaali- ja terveyspalvelujen ammattilaisten puoleen. Tutustu verkkosivuun osoitteessa hel.fi/apuajatukea.

Lapsiperheiden sosiaalineuvonnan puhelinpalvelu auttaa arjen haasteissa

Lapsiperheiden sosiaalineuvonnan palvelunumerossa 09 3101 5454 sinua auttavat sosiaalialan ammattilaiset. Puhelin palvelee arkisin klo 9-12. Numeroon soittamalla voit hakeutua esimerkiksi lapsiperheiden kotipalveluun, perheneuvolaan, lapsiperheiden sosiaaliohjaukseen tai pariterapiaan.

Mitä mielessä? – Nuorten chatti vastaa

Helsinki on avannut Nuorten chatti -palvelun. Palvelu on tarkoitettu helsinkiläisille 16–29-vuotiaille nuorille, ja se on auki alkuvaiheessa arkisin klo 12–16. Chatti osoitteessa hel.fi/nuoret.

Tukea ja neuvontaa ikääntyneille

Seniori-info tarjoaa matalan kynnyksen neuvontaa ja etsii ratkaisuja ikääntyneiden arjen haasteisiin. Seniori-info palvelee arkisin kello 9–15 puhelimitse numerossa 09 310 44556 ja chatissa osoitteessa hel.fi/seniorit.

Enter ry on koonnut sivuilleen tietopaketin digitaalisista palveluista, joiden kautta ikäihmiset voivat hoitaa jokapäiväisen elämän asioita.

Helsingin kaupunki käynnisti etänä annettavan digituen

Tukea saa tietokoneen, tabletin ja älypuhelimen käytössä sekä sähköisen asioinnin, verkkopalveluiden ja yleisimpien sovellusten käyttöön liittyvissä ongelmissa. Tukipyynnön jälkeen digituen antaja ottaa asiakkaaseen yhteyttä soittamalla ja sopii digituesta tarkemmin.

Etädigitukipyyntöjä otetaan vastaan kolmella tavalla:

  • puhelimitse Helsinki-infon numerossa 09 310 11111 (ma–to klo 9–16, pe klo 10–15) 
  • chatissa osoitteessa Hel.fi tai Neuvonta.hel.fi
  • verkkolomakkeella osoitteessa Digituki.hel.fi

Klaari Helsinki tarttui poikkeustilanteessa uuteen mahdollisuuteen ja syntyi podcast-sarja vanhemmille

Koronan aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi nuorten ehkäisevässä päihdetyössä Klaari Helsingissä lähdettiin etsimään erilaisia tapoja tehdä moniammatillista yhteistyötä nuorten hyväksi ja päädyttiin tekemään podcasteja.

Stadin osaamiskeskuksen matalan kynnyksen ohjauspalvelu työttömille maahanmuuttajille

Stadin osaamiskeskuksen palvelu on auki arkisin klo 9–15 puhelimitse numerossa 09 3102 8705. Numeroon soittaminen on maksutonta. Palvelua on mahdollista saada suomeksi ja englanniksi. Omakielistä palvelua pyritään antamaan mahdollisuuksien mukaan. Stadin osaamiskeskus


Koronatietoa monella kielellä

Suomessa on poikkeustila koronaviruksen vuoksi. Seuraa tarkasti viranomaisten ohjeita. Infofinland.fi-sivulta löydät linkkejä 12 kielellä Suomen viranomaisten julkaisemaan luotettavaan tietoon koronaviruksesta ja sen vaikutuksista Suomessa.

Katso myös Information about coronavirus in different languages
22.12.2022 10:11