Tapahtumakalenteri

VALITSE AIHE
 • VALITSE AIHE
 • Asuminen ja ympäristö
 • Kaupunki ja hallinto
 • Kulttuuri ja vapaa-aika
 • Liikenne ja kartat
 • Päivähoito ja koulutus
 • Sosiaali- ja terveyspalvelut
VALITSE KOHDERYHMÄ
 • VALITSE KOHDERYHMÄ
 • Vammaiset
 • Lapset ja lapsiperheet
 • Maahanmuuttajat
 • Nuoret
 • Yritykset
 • Yhdistykset
 • Vanhukset

DiDa – Disability Day Art & Actionin päätapahtuma Helsingin kaupunginmuseolla

ti  – 20:00

Kaupunginmuseo, Aleksanterinkatu 16, Helsinki

DiDa – Disability Day Art & Actionin juhlinta huipentuu Helsingin kaupunginmuseolle kansainvälisenä vammaisten päivänä 3.12.2019 klo 17–21. Neljättä kertaa järjestettävä tapahtuma nostaa esiin vammaisia luovien alojen tekijöitä ja tuo erityisryhmien taiteen kaikkien saataville. Tilaisuudessa edellisen vuoden vammaiskulttuuripalkinto Vimman voittaja Silva Belghiti luovuttaa Tukilinjan ja Kynnys ry:n myöntämän 5000 euron palkinnon. Tilaisuuden juontaa Johanna Mattila (ent. Röholm).

Tarjolla on raja-aitoja rikkovaa asiaohjelmaa, jossa keskustellaan mm. vammaisten syrjäytymisestä. Mahdollisimman saavutettavaksi tehdyssä päätapahtumassa nautitaan laajalla skaalalla taidetta aina musiikista esittäviin taiteisiin. Juhlassa voi nauttia myös runsaasta visuaalisen taiteen tarjonnasta. Helsingin kaupunginmuseossa esillä on J.K. Harjusta, tuosta laitapuolen Lönnrotista kertova näyttely Pullopostia Kurvista. Linkki näyttelyn sivuille: http://www.helsinginkaupunginmuseo.fi/nayttelyt/pullopostia-kurvista/

Museon lahjatavarapuodista ja Pertin Valinnan pop up -kaupasta on mahdollista ostaa ihania tuotteita vaikka joulupukinkonttiin.

Tapahtumaan on vapaa pääsy ja se on avoin kaikille. Esiintymistilan ohjelma tulkataan ja tilasta löytyy induktiosilmukka. Museo on liikkumisesteetön pääoven kautta (Aleksanterinkatu 16).

DiDan pääyhteistyökumppaneita ovat Kynnys ry, Kulttuuriyhdistys Suomen EUCREA ry, Abilis-säätiö, Tukilinja, Aula-työkoti ja Vertaistaiteilijat-hanke sekä Kulttuuria kaikille -palvelu.

Illan aikataulu: 17:00-17:15 AVAJAISTERVEHDYS 17:15-17:35 OPRI: Koskettavista lyriikoista tunnettu räppäri. 17:35-18:05 PANEELI: Viekö vammaisuus kaduille vai pitääkö se sieltä pois? Puhujina poliittinen toimija Dimitri Baltzar, köyhyystutkija Tuula Paasivirta, vammais- ja köyhyysaktivisti Pirkko Justander 18:05-18:10 DIMITRI BALTZAR: Muusikko, runoilija ja kokeellisen musiikin esittäjä. 18:10-18:30 VÄLIAIKA 18:30-19:00 VAMMAISUUDEN VAIETTU HISTORIA: Reima Välimäen ja työryhmän tieteellis-taiteellinen teos koostuu kolmesta tutkijapuheenvuorosta, jotka käsittelevät vammaisten historiaa arjen ja siitä selviämisen näkökulmasta keskiajalta 1800-luvulle. Tutkijapuheenvuoroihin sekoittuu taiteilija Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimosen taideteos, joka koostuu installaatiosta, videotaiteesta ja performanssista. 19:00-19:20 PUHEENVUOROT: Miten ehkäistä syrjäytymistä? Puhumassa kansanedustaja Bella Forsgrén (vihr.) ja someinfluensseri Kaisa Ojala (AktivistiKaisa) videotervehdyksen muodossa. 19:20-19:30 HILJAINEN ÄÄNEKÄS: Satu Kankaanpää esittää viittomakielistä runonlausuntaa. 19:30-20:00 VIMMA-PALKINNON JAKO 20:00-21:00 VAPAATA OHJELMAA

Kuva: Yehia Eweis, Helsingin kaupunginmuseo

JAA
Lisää kalenteriin (.ics)
Lisää Google-kalenteriin
   
Kartalla
Tapahtuman hinta

Vapaa pääsy

Vapaa pääsy

Kulttuuri ja vapaa-aika

to

18:00

Linkki tapahtumaan Itsenäisyyspäivän aaton kirkkojuhla 2019

Temppeliaukion kirkko

Vuonna 1897 perustettu Viipurin Lauluveikot on Viipurin menetyksen jälkeen jatkanut toimintaansa pääkaupunkiseudulla

to

18:00

Linkki tapahtumaan Perhehulinat Malminkartanon ala-asteen koulussa

Malminkartanon ala-asteen koulu

Torstaina 7.11. klo 18.00−19.30 Malminkartanon ala-asteella käynnistyvät Perhehulinat, jotka ovat suunnattu perheiden yhteiseen liikkumiseen.

to

18:30

Linkki tapahtumaan Liiga: HIFK - Ilves, jääkiekkoa

Helsingin jäähalli

Helsingin IFK (Idrottsföreningen Kamraterna, Helsingfors r.f.) perustettiin vuonna 1897.