Tapahtumakalenteri

VALITSE AIHE
  • VALITSE AIHE
  • Elokuvat ja teatteri
  • Hyvinvointi ja ulkoilu
  • Kulttuuritapahtumat
  • Liikunta ja urheilu
  • Luennot ja opastus
  • Musiikki ja konsertit
  • Näyttelyt ja kuvataide
  • Osallistuminen ja keskustelu
  • Pelit ja työpajat
VALITSE KOHDERYHMÄ
  • VALITSE KOHDERYHMÄ
  • Aikuiset
  • Ikääntyneet
  • Koululaiset
  • Lapset ja lapsiperheet
  • Maahanmuuttajat
  • Nuoret
  • Opiskelijat
  • Vammaiset
  • Vauvaperheet
  • Yhdistykset
  • Yritykset

Naudat, ilmasto ja ympäristö -seminaari

ti  – 17:00

Keskustakirjasto Oodi, Töölönlahdenkatu 4, Helsinki , Maijansali, 1. krs

Keskustelu naudan hiilijalanjäljestä ja muista ympäristövaikutuksista käy polttavan kuumana. Mikä on naudan vaikutus ilmastonmuutokseen ja ympäristöön? Onko vaikutus erilainen kotimaisella ja ulkomaisella naudalla? Onko tutkijoilla ratkaisuja naudan ilmasto- ja ympäristörasitteen vähentämiseksi? Voiko karjankasvatuksesta ruoantuotannossa olla jopa hyötyä ilmaston ja ympäristön kannalta?

Naudat, ilmasto ja ympäristö -seminaari tarjoaa mahdollisuuden lisätä ymmärrystä kotimaisesta maidon- ja naudanlihantuotannosta sekä siitä, miten maidon- ja naudanlihantuotanto vaikuttavat ympäristöön ja ilmastoon. Tässä seminaarissa ei keskitytä kuluttajien ruokavalioihin, vaan tutkijat ja maanviljelijät esittelevät ratkaisuja päästöjen ja ympäristövaikutuksen vähentämiseen jo alkutuotannossa. Iltapäivä huipentuu paneelikeskusteluun, jossa päivän teemoja vedetään yhteen. Myös yleisö pääsee ottamaan kantaa ja osallistumaan keskusteluun.

Seminaari on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille. Osallistu tapahtumaan paikan päällä tai seuraa livestriimiä linkin kautta! Tussitaikurit kiteyttävät tilaisuuden viestejä livekuvituksella.

Ohjelmarunko ja aikataulu:

9.00 Nautojen ja Suomen merkitys globaalissa ruoantuotannossa – Antti Asikainen, tutkimusylijohtaja, Luke

Maidon- ja naudanlihantuotannon haasteet ilmaston ja ympäristön kannalta:

9.15 Kasvihuonekaasupäästöjen vähennystavoitteet – Antti-Ilari Partanen, erikoistutkija, Ilmatieteen laitos

10.00 Suomen maatalouden kasvihuonekaasupäästöt – Liisa Maanavilja, tutkija, Luke

10.30 Tauko

10.40 Naudat ja vesistöjen rehevöityminen – Perttu Virkajärvi, johtava tutkija, Luke

11.10 Maankäytön päästöt, nielut ja haasteet nautataloudessa – Kristiina Regina, tutkimusprofessori, Luke

11.40 Lounastauko (omakustanteinen)

Ratkaisuja nautojen aiheuttamien päästöjen ja ympäristörasituksen vähentämiseen:

13.00 Regeneratiivisen, hiiltä sitovan viljelyn käytännöt – Juuso Joona, hiiliviljelykouluttaja, Carbon Action - hanke

13.30 Karjankasvattaja n näkökulma – Anssi Hänninen ja Juha Kantoniemi

14.00 Lannasta hyötyjä hävikit minimoiden – Sari Luostarinen, erikoistutkija, Luke

14.30 Tauko

15.00 Genetiikka avuksi - eläinjalostuksella ympäristöystävällisempiä lehmiä – Martin Lidauer, erikoistutkija, Luke

15.30 Rehuvalintojen vaikutukset nautojen ilmastokuormaan – Marketta Rinne, tutkimusprofessori, Luke

16-17 Paneelikeskustelu, jossa mukana panelistien lisäksi yleisö ja tutkijat.

Vetäjä: Jaana Husu-Kallio, kansliapäällikkö, MMM

Panelistit: Krista Mikkonen, ympäristö- ja ilmastoministeri, Ympäristöministeriö

Liisa Rohweder, pääsihteeri, WWF

Jarmo Juga, dosentti, Helsingin yliopisto

Liisa Pietola, ympäristöjohtaja, MTK

Tapahtuma on kaikille avoin, tervetuloa!

JAA
Lisää kalenteriin (.ics)
Lisää Google-kalenteriin
   
Kartalla
Tapahtuman hinta

Vapaa pääsy