Suoraan sisältöön

Sairaalat ja poliklinikat

Helsingin sairaala

Helsingin sairaalaan on keskitetty merkittävä osa sosiaali- ja terveystoimialan geriatrian, kuntoutuksen ja palliatiivisen hoidon osaamisesta.

Sairaaloissa toteutetaan toimintakykyä edistävää ja moniammatillista työotetta tehden yhteistyötä omaisten, kotihoidon ja muiden potilasta hoitavien tahojen kanssa. Toimintamme ydin on hyvä diagnostiikka, kokonaisvaltainen hoito ja aktiivinen kuntoutus. Henkilökuntamme kehittää aktiivisesti potilasprosesseja. Tavoitteenamme on potilaan paras mahdollinen hoito ja asiakaskokemus.

Osastomme ovat profiloituneet hoitamaan ja kuntouttamaan eri potilasryhmiä: akuuttigeriatria, lonkkamurtuma, aivoverenkiertohäiriö, vaativat haavat, infektiot, saattohoito, psykogeriatria, kirurginen jatkohoito sekä päihdepotilaiden akuuttihoito.

Yli puolet potilaistamme tulevat suoraan Haartmanin ja Malmin päivystyspoliklinikoilta ja loput HUSin osastoilta jatkohoitoon ja -kuntoutukseen. Saattohoito-osastoille potilaat tulevat myös suoraan kotisairaalasta.  Vuonna 2018 mediaanihoitoaikamme oli 11 vuorokautta.  Potilaistamme 70 % kotiutuu.

Helsingin sairaala kouluttaa lääkäreitä yek-vaiheessa ja erikoistumisvaiheessa, ja lisäksi meillä voi suorittaa palliatiivisen hoidon, muistisairauksien sekä haavanhoidon erityispätevyyden.

Helsingin sairaalan yksiköt

Sairaaloiden puhelinvaihteet ovat avoinna myös virka-ajan jälkeen ja viikonloppuisin.
 

Kotisairaala

Ylilääkäri Paula Poukka
Ylihoitaja Eeva Güldogan

Helsingin kotisairaalat hoitavat sairaalatasoista hoitoa tarvitsevia potilaita heidän kotonaan. Kotisairaala toimii ympärivuorokautisesti. Kotisairaalassa annetaan potilaille esim. IV-antibioottihoitoja ja veritiputuksia sekä hoidetaan saattohoitopotilaita.

Kotisairaala toimii neljällä eri alueella Helsingissä:  

 • Etelän kotisairaala Laakso
  Puh. 050 350 9978
 • Idän kotisairaala Herttoniemi
  Puh. 09 310 55770
 • Lännen kotisairaala Koskela
  Puh. 09 310 50510
 • Pohjoisen kotisairaala Malmi
  Puh. 09 310 67480

Päivystyssairaalat

Huom! ​HUS vastaa Helsingin päivystysten toiminnasta 7. tammikuuta 2019 alkaen.



JAA
26.06.2019 14:16