Suoraan sisältöön

Sairaalat ja poliklinikat

Helsingin sairaala

Vierailut Helsingin sairaaloissa

Covid19-tilanteen vuoksi vierailuissa on muutoksia. Sovi tapaaminen aina etukäteen omaistasi hoitavan osaston työntekijöiden kanssa. Hoitajat ohjeistavat sinulle vierailun tarkemmat käytännöt.


Helsingin sairaalaan on keskitetty merkittävä osa sosiaali- ja terveystoimialan geriatrian, kuntoutuksen ja palliatiivisen hoidon osaamisesta.

Sairaaloissa toteutetaan toimintakykyä edistävää ja moniammatillista työotetta tehden yhteistyötä omaisten, kotihoidon ja muiden potilasta hoitavien tahojen kanssa. Toimintamme ydin on hyvä diagnostiikka, kokonaisvaltainen hoito ja aktiivinen kuntoutus. Henkilökuntamme kehittää aktiivisesti potilasprosesseja. Tavoitteenamme on potilaan paras mahdollinen hoito ja asiakaskokemus.

Osastomme ovat profiloituneet hoitamaan ja kuntouttamaan eri potilasryhmiä: akuuttigeriatria, lonkkamurtuma, aivoverenkiertohäiriö, vaativat haavat, infektiot, saattohoito, psykogeriatria, kirurginen jatkohoito sekä päihdepotilaiden akuuttihoito.

Yli puolet potilaistamme tulevat suoraan Haartmanin ja Malmin päivystyspoliklinikoilta ja loput HUSin osastoilta jatkohoitoon ja -kuntoutukseen. Saattohoito-osastoille potilaat tulevat myös suoraan kotisairaalasta.  Vuonna 2018 mediaanihoitoaikamme oli 11 vuorokautta.  Potilaistamme 70 % kotiutuu.

Helsingin sairaala kouluttaa lääkäreitä yek-vaiheessa ja erikoistumisvaiheessa, ja lisäksi meillä voi suorittaa palliatiivisen hoidon, muistisairauksien sekä haavanhoidon erityispätevyyden.

Helsingin sairaalan yksiköt

Sairaaloiden puhelinvaihteet ovat avoinna myös virka-ajan jälkeen ja viikonloppuisin.

Päivystyssairaalat

Huom! ​HUS vastaa Helsingin päivystysten toiminnasta 7. tammikuuta 2019 alkaen.08.07.2020 12:48