Suoraan sisältöön

Sairaalat ja poliklinikat

Helsingin sairaala

Helsingin sairaalan tehtävänä on huolehtia akuutista osastohoidosta ja kotisairaalahoidosta tilanteissa, joissa päivystysyksikön tai erikoissairaanhoidon (HUS) hoito ei enää ole tarkoituksenmukaista. Helsingin sairaalan tehtävänä on somaattisten sairauksien diagnosointi, hoitaminen ja potilaiden toimintakyvyn tukeminen. Helsingin sairaalan hoitotyön painopisteet ovat akuuttihoito, geriatrinen kuntoutus ja palliatiivinen hoito. Kotisairaala on tärkeä toimija infektiopotilaiden hoitoketjussa. Helsingin sairaala järjestää lääkäripalvelut palvelualueilla kotihoitoon, palveluasumiseen ja ympärivuorokautisen hoidon yksiköihin.

Potilaat tulevat Helsingin sairaalan osastoille pääasiassa päivystyspoliklinikoiden kautta tai jatkohoitoon erikoissairaanhoidon (HYKS) osastoilta.

Helsingin sairaalan yksiköt

Sairaaloiden puhelinvaihteet ovat avoinna myös virka-ajan jälkeen ja viikonloppuisin.
 

Kotisairaala

Ylilääkäri Paula Poukka
Ylihoitaja Eeva Güldogan

Helsingin kotisairaalat hoitavat sairaalatasoista hoitoa tarvitsevia potilaita heidän kotonaan. Kotisairaala toimii ympärivuorokautisesti. Kotisairaalassa annetaan potilaille esim. IV-antibioottihoitoja ja veritiputuksia sekä hoidetaan saattohoitopotilaita.

Kotisairaala toimii neljällä eri alueella Helsingissä:  

 • Etelän kotisairaala Laakso
  Puh. 050 350 9978
 • Idän kotisairaala Herttoniemi
  Puh. 09 310 55770
 • Lännen kotisairaala Koskela
  Puh. 09 310 50510
 • Pohjoisen kotisairaala Malmi
  Puh. 09 310 67480

Päivystyssairaalat

Huom! ​HUS vastaa Helsingin päivystysten toiminnasta 7. tammikuuta 2019 alkaen.JAA
04.01.2019 17:08