Suoraan sisältöön

Omahoitotarvikkeiden tilaaminen sähköisesti

Miten saat palvelun käyttöösi?

Palvelun käyttämistä varten tarvitset sähköisen asioinnin käytön sopimuksen/suostumuksen. Terveydenhuollon asiakkaana voit tehdä sopimuksen/suostumuksen sähköisesti asiointi.hel.fi-sivuilla tai käyttää paperista lomaketta, joka palautetaan jakelupisteeseen tai terveysasemalle. Paperinen lomake tarvitaan aina silloin, kun asioidaan toisen puolesta. Lisäksi tarvitaan valtakirja, jos omainen, jonka puolesta asioidaan, on yli 18-vuotias. Ks. Puolesta asiointi

Sopimuksen/suostumuksen voi tulostaa alla olevista linkeistä, sopimus-/suostumuslomakkeita saat myös jakelupisteistä ja terveysasemalta.

  • Sähköisen asioinnin käytön sopimus/suostumus (Te-126):
    .doc | .pdf

Palauta paperinen lomake allekirjoitettuna joko jakelupisteeseen tai terveysasemalle. Ota mukaan henkilöllisyystodistuksesi. Jos palautat lomakkeen terveysasemalle tai teet sopimuksen sähköisesti, ole yhteydessä jakelupisteeseen, jotta omahoitotarvikkeiden tilauspalvelu ("Uusi kysymys" -välilehti) voidaan avata sinulle, puh. 09 310 55002 arkisin klo 10–14.

Sähköisen asioinnin palvelua varten tarvitset henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilitunnisteen  
Lisää tietoa mobiilitunnistautumisesta

Sopimuksen/suostumuksen tehtyäsi voit

  • tilata omahoitotarvikkeita
  • saada viestejä (esimerkiksi laboratorio- ja röntgenvastauksia) terveysaseman hoitajalta tai lääkäriltä. Muista sopia asiasta hoitajasi tai lääkärisi kanssa.
  • terveysasemien nettisivuilta löydät lisää tietoa sähköisestä asioinnista.

Siirry tilaamaan omahoitotarvikkeita terveydenhuollon viestipalvelun kautta
 

Puolesta asiointi

Jos haluat asioida esim. omaisesi puolesta, täytä sopimukseen puolesta asioinnin tiedot. Omaisen, jonka puolesta asioidaan, pitää lisäksi täyttää valtakirja. Lasten ja niiden, joille on oikeuden päätöksellä nimetty edunvalvoja, ei tarvitse täyttää valtakirjaa, mutta heillä tulee olla oma sähköisen asioinnin sopimuslomake.

Tulostettava valtakirja puolesta asiointiin:


Sähköisen asioinnin ohje

1) Kirjaudu helsinkiläisten sähköisiin palveluihin osoitteessa http://asiointi.hel.fi käyttämällä mobiilivarmennetta tai pankkitunnistetta..

2) Valitse otsikon Terveyspalvelut alta kohta "Terveyspalvelujen viestit" – täältä pääset vastaamaan web-viestiin eli tilaamaan omahoitotarvikkeita.

3) Uuden viestin lähettämiseksi valitse Uusi kysymys -välilehti.

4) Valitse Asiakkuus-alasvetovalikosta Hoitotarvikejakelu.
Kirjaa viestiisi otsikko esim. Verensokeriliuskat. Kirjoita viestikenttään tuotteen kauppanimi, määrä ja mahdolliset tarkemmat valmistetiedot. Voit tarvittaessa pyytää ohjeita hoitotarvikejakelusta. Muista mainita myös haluamasi toimitustapa (postitus / nouto toimipisteestä).

5) Kun viestisi on valmis, klikkaa Lähetä.

Terveydenhuollon viestipalvelut

Kirjautuminen palveluun


Usein kysyttyä

Usein kysyttyä terveyspalveluiden sähköisestä asioinnista05.12.2019 23:03