Suoraan sisältöön

Hammashoito koronavirusaikana

Hammashoitoon on turvallista tulla

Asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuuden varmistamiseksi

  • Hoidamme ainoastaan hengitystieoireettomia potilaita. Aikaa varatessa ja hoitolaan tullessa kaikilta asiakkailta kysytään koronaan altistumisesta ja mahdollisista oireista.
  • Koronavirukseen sairastuneiden ja altistuneiden sekä hengitystieoireellisten kiireellinen hammashoito toteutetaan HUSissa. Ohjaus tapahtuu Helsingin kaupungin hammashoidon ajanvarauksen kautta, puh. 09 310 51400.
  • Koronan vakavan tautimuodon riskiryhmille on varattu omat hammashoitolat. Myös palveluseteleitä vastaanottavat hammaslääkäriasemat ottavat riskiryhmiä vastaan esimerkiksi päivän ensimmäisenä potilaana.
  • Ennen toimenpidettä käytetään suuhuuhdetta, joka vähentää virusten taudinaiheuttamiskykyä.
  • Lisäksi hoidossa käytetään erilaisia suojaustoimenpiteitä.
  • Ylimääräisten henkilöiden liikkumista vältetään hoitoloissa. Toivotaan, että asiakkailla on mukana enintään yksi saattaja.

Kiireetön hammashoito

Toiminnassa ovat kaikki muut hammashoitolat, paitsi Ruskeasuo (avotila), Lauttasaari (remontti) ja Liikkuva suun hoitoyksikkö Liisu. Covid 19 -riskiryhmään kuuluville potilaille on edelleen varattu omat hoitolat. Kevään ja kesän mittaan kiireetöntä hoitoa on lisätty aloittaen suun terveyden kannalta kriittisistä potilasryhmistä ja potilaskohtaisen arvioinnin perusteella. Pandemia on aiheuttanut suun terveydenhuollon palvelujen kysynnän ja hoidon patoutumista, jonka purkaminen vie aikaa.

Kaikki yhteydenotot hammashoitoloihin tapahtuvat ainoastaan puhelimitse tai chat-palvelun kautta.

Ajanvarauksemme numero on 09 310 51400 ma‒to klo 7‒18 ja pe klo 7–15. Käytössä on takaisinsoittopalvelu. Suun terveydenhuollon chat on auki arkisin klo 8‒15. Sähköisesti vastaanottoajan voi perua osoitteessa helsth.terveytesi.fi.

Suun terveydenhuollon päivystys

Päivystys palvelee Haartmanin sairaalassa, Haartmaninkatu 4, rakennus 12.

Ilta-, viikonloppu- ja arkipyhäpäivystyksen ajanvarauksen puhelinnumero on 09 471 71110. Soita ennen kuin tulet päivystykseen, jotta hoidon tarpeen kiireellisyys voidaan arvioida. Ajanvaraus on auki arkisin klo 14–21 ja viikonloppuisin ja arkipyhinä klo 8–21.

Koronavirukseen sairastuneiden ja altistuneiden, sekä hengitystieoireellisten kiireellinen hammashoito toteutetaan HUS:ssa, jonne ohjaus tapahtuu Helsingin kaupungin hammashoidon ajanvarauksen kautta.

Suusairauksien yöpäivystys

Suusairauksien yöpäivystys toimii Töölön sairaalassa klo 21.00–8.00 (Töölönkatu 40, Helsinki).

Yöpäivystyksessä hoidetaan vain välitöntä hoitoa tarvitsevia potilaita, joiden hoitoa ei voida lääketieteellisin perustein siirtää päivystysvastaanotolle seuraavalle päivälle klo 8.00 alkaen tehtäväksi.

Yöpäivystys toimii lääketieteellisen kiireellisyysperiaatteen mukaisesti. Potilaan tulee soittaa hoidon tarpeesta Töölön tapaturma-asemalle, p. 040 621 5699.

Palveluseteli

Helsingin suun terveydenhuollon palveluseteleitä myönnetään edelleen asiakkaille, jotka eivät ole

(Koronavirustartunnalle altistunut henkilö: oleskellut ulkomailla viimeisen 14 vrk:n sisällä tai hänen lähipiirissään on hengitystieinfektiota sairastava/ koronavirustartunnan saanut tai infektiolääkärin määräämässä karanteenissa olevat henkilöt.)

Palveluseteleitä myönnetään vain välttämättömään hoitoon. Jo myönnettyjen palveluseteleiden voimassaoloaikaa voidaan tarvittaessa jatkaa. Älä mene flunssaisena palvelusetelillä varattuun hammashoitoon.

Henkilökohtaista opastusta suun terveydenhuollon palveluseteliasioista saa seuraavista toimipisteistä:

  • Kalasataman hammashoitola, Työpajankatu 14 A, 2. krs, huone A12. Informaatiopiste on avoinna arkipäivinä ma‒pe klo 8‒15.15.
  • Keskitetty ajanvaraus, auki ma‒to klo 7‒ 8 ja pe klo 7‒15, p. 09 3105 1400.


28.09.2020 10:11