Suoraan sisältöön

Ruoka-avun sosiaalityö

Kädet pitelevät kahvimukia.

Ruoka-avun sosiaalityö

Ruoka-avun sosiaalityö on palvelua ruoka-avun piirissä oleville tai sitä tarvitseville ihmisille. Ruoka-avun sosiaalityön sosiaaliohjaajat auttavat sinua pulmatilanteissa, kuten viranomaistekstien ymmärtämisessä, etuuksien hakemisessa ja muutoksenhauissa. Lisäksi he ohjaavat tarvitsemasi palvelun pariin ja selvittävät kanssasi, miten ongelmasi voitaisiin ratkaista.

Palvelu on luottamuksellista ja voimme keskustella myös vaikeista asioista – palveluun kuuluu psykososiaalinen apu ja tuki. Tarvittaessa sosiaaliohjaajat ovat tukenasi myös viranomaistapaamisella ja seuraavat asioidesi etenemistä ja etusi toteutumista.

Mietitkö, rohkenetko ottaa yhteyttä tai tulla juttelemaan? Ruoka-avun sosiaalityö on matalan kynnyksen palvelua, johon voit ottaa yhteyttä miettimättä, voitko asiasi tiimoilta ottaa yhteyttä vai et.

Ruoka-avun sosiaalityö jalkautuu ruokajakoihin eri puolilla kaupunkia. Työntekijän tunnistat kaupungin logolla ja sosiaalityö -tekstillä varustetusta vaatetuksesta tai huomioliivistä.

Voit saada palvelua suomeksi, viroksi, venäjäksi ja englanniksi.

Ruoka-avun sosiaalityön yhteystiedot
Eila Silinch Markus Honkonen
puh. 040 675 4790 puh. 040 675 4789
eila.silinch@hel.fi
markus.honkonen@hel.fi

Parhaiten tavoitat sosiaaliohjaajat puhelimitse ma–pe klo 9–11.00 ja klo 14.00–15.00. Voit laittaa myös tekstiviestin.

Korona-ajan poikkeustilanteessa ota ensisijaisesti yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla. Tarvittaessa voimme sopia tapaamisajan.
07.10.2022 14:29

Ruokajakelut ja yhteisruokailut

Lähimmän ruokajakelun ja yhteisruokailun yhteystiedot sekä aukioloajat löydät ruoka-apu.fi-sivustolta.

Siirry ruoka-apu.fi-sivustolle »

Etsivä lähityö

Etsivä lähityö on sosiaalialan palvelua katuolosuhteissa. Lähityö tekee etsivää työtä ulkona asuvien ja palveluiden ulkopuolella olevien parissa. Työnkuvaan kuuluu neuvonta, avun tarpeessa olevien henkilöiden ohjaaminen ja tarvittaessa saattaminen palveluiden piiriin. Apua voi pyytää kohdattaessa ilman ajanvarausta. Lähityö ottaa vastaan huoli-ilmoituksia yksittäisiin ihmisiin ja alueellisiin ilmiöihin liittyen.

Etsivän lähityön yhteystiedot löydät täältä »

Sosiaalineuvonta

Sosiaalineuvonnasta saat neuvontaa ja ohjausta sosiaalipalveluihin sekä etuuksien ja tukien hakemiseen liittyvissä kysymyksissä. Sosiaalineuvonnassa pääset keskustelemaan tilanteestasi ammattilaisen kanssa. Sinulle tehdään kartoitus tilanteestasi ja ohjataan sinua palveluissa tarvittaessa eteenpäin.

Sosiaalineuvonnan yhteystiedot löydät täältä »

Täydentävä ja ehkäisevä toimeentulotuki

Helsingin kaupungin myöntämään täydentävään ja ehkäisevään toimeentulotukeen liittyvissä kysymyksissä voit ottaa yhteyttä etuuskäsittelyyn.

Etuuskäsittelyn yhteystiedot löydät täältä »