Suoraan sisältöön

Ruoka-avun sosiaalityö

Ajankohtaista

Helsinki tarjoaa päivittäisen lämpimän aterian asunnottomille 24.4. alkaen

Helsinki tarjoaa asunnottomille mahdollisuuden päivittäiseen lämpimään ateriaan perjantaista 24.4. alkaen. Ruokaa varaudutaan tarjoamaan reilut 600 ateriaa päivässä yhdeksässä jakelupisteessä eri puolilla kaupunkia.
Lisätietoja ja lämpimän ateriat jakelupisteet

Syksyn ruokakassijaot ja ruokailut Helsingissä

Ruokakassien jaoissa ja ruokailuissa palataan normaaliaikaan. Normaaliaikaan siirtymisen myötä ruokajakoja ja ruokailuja tulee lisää ja akuuttiruokakassien jako päättyy.

Katso jakelupisteet, ruokailut ja niiden aukioloajat: Helsingin ruokajaot ja ruokailut palaavat normaaliin – akuuttikassien jako päättyy

Ruoka-avun sosiaalityön jalkautuminen ei tällä hetkellä toteudu, mutta sosiaaliohjaaja on tavoitettavissa puhelimitse ja sähköpostilla. Voit olla myös yhteydessä kaupungin sosiaalineuvontaan saadaksesi apua sosiaalipalveluihin, etuuksiin tai tukien hakemiseen liittyvissä kysymyksissä.
Sosiaalineuvonta

Leikkipuistoruokailu tarjoaa kesäaikana maksuttoman lounaan alle 16-vuotiaille lapsille.
Leikkipuistoruokailu


Myllypuron terveysasema
Jauhokuja 4, 3. krs, huone 302
PL 6222, 00099 Helsingin kaupunki
sosiaaliohjaaja Eila Silinch puh. 040 6754 790
sosiaaliohjaaja Markus Honkonen puh. 040 6754 789

Ruoka-avun sosiaalityötä tekee Helsingissä kaksihenkinen sosiaalityöntekijä-sosiaaliohjaajatyöpari, työalueena on koko Helsinki. Asiakkaat voivat tulla keskustelemaan luottamuksellisesti suomeksi, viroksi ja venäjäksi. Tarvittaessa he voivat varata ajan toimistolle tai kotikäynnille. Henkilökohtaiseen tapaamiseen suositellaan ajanvarausta.

Sosiaalityöntekijä-sosiaaliohjaaja työpari jalkautuu ruoka-apua tarjoaviin paikkoihin 3–4 kertaa viikossa. Ruoka-avun sosiaalityössä muun muassa ohjataan ihmisiä oikeisiin palveluihin, avustetaan etuuksien vireillepanossa, asunnonhaussa, viranomaisissa asioimisessa, seurataan asiakkaan asian etenemistä ja edun toteutumista.

Ruoka-avun sosiaalityön työpari myös muun muassa päivittää kahdesti vuodessa laajan infopaketin koskien eri elämän osa-alueita palvelevia palveluita Helsingissä.


Yhteistyökumppanit

Ruokajakelua kehitetään yhteistyössä toimintaa ylläpitävien tahojen ja asiakkaiden kanssa. Lisäksi yhteistyötä tehdään eri viranomaisten (sosiaali- ja terveystoimiala, Kela), seurakunnan sekä kolmannen sektorin kanssa. Erilaisia yhteistyökumppanuuksia on lukuisten järjestöjen ja yhdistysten kanssa.   

Ruoka-avun kehittäminen 2020 -hanke07.08.2020 12:13