Suoraan sisältöön

Uusix-verstaat

Käytä kasvomaskia sosiaali- ja terveyspalveluissa

Suosittelemme yli 12-vuotiaita käyttämään kasvomaskia kaikissa sosiaali- ja terveyspalvelujen toimipisteissä.

Lue lisää maskisuosituksesta Helsingin koronavirussivustolta.


Työtoiminta korona-aikana

 • Kuntouttavaa ja vammaisten henkilöiden työtoimintaa tarjotaan edelleen kaikille nykyisille asiakkaille Pakilan työkeskuksessa, Avotyötoiminnassa ja Uusix-verstailla. Osa palvelusta tarjotaan etäpalveluna.

 • Kuntouttavan ja vammaisten henkilöiden työtoiminnan lähipalveluun otetaan myös uusia asiakkaita. Kuntouttavaan työtoimintaan voi hakeutua alueellisen aikuisten ja nuorten sosiaalityön, TYP Helsingin ja TE-palveluiden kautta. Vammaisten henkilöiden työtoimintaan hakeudutaan sosiaalisen kuntoutuksen tiimin kautta.

 • Työtoimintapaikoissa ei järjestetä kasvotusten ryhmätyövalmennusta, tapahtumia, retkiä tai tutustumiskierroksia.

 • Pakilan työkeskuksen myymälä ja tuotteiden noutopalvelupiste sekä Uusix-verstaiden kaupat ja palvelupisteet (rakennusosien kierrätys ja fillari— ja PCkierrätys) ovat suljettuina lukuun ottamatta Uusixin Hakaniemen hallin pop-up-kauppaa. Hakaniemen hallin kauppa palvelee vuoden 2021 loppuun.


  Yllä olevat toiminnan muutokset ovat voimassa 31.3.2021 saakka. • Uusix-verstaat on ensivaiheen kuntouttavan työtoiminnan arviointityöpaikka, jonka tarkoitus on tukea elämänhallintaa ja edistää asiakkaiden paluuta työmarkkinoille. Palvelu on tarkoitettu työttömille helsinkiläisille.

  Uusixilla työskentelee kerrallaan 400-500 asiakasta kuntouttavassa työtoiminnassa. Kuntoutujien lisäksi Uusixilla on työharjoittelijoita ja tukityöllistettyjä. Ohjaavaa henkilöstöä on noin 70.

  Uusixilla on kaksi toimipaikkaa: Uusix-Kyläsaari ja Uusix-Suvilahti, joissa toimii 18 työtoimintaa tarjoavaa osastoa. Osaamista voi päivittää niiden käsityöpajoilla.

  Uusix – 20 vuotta luovuutta, oppimista ja uusiutumista -juhlajulkaisu (pdf)  27.11.2020 20:56