Suoraan sisältöön

Uusix-verstaat

Käytä kasvomaskia sosiaali- ja terveyspalveluissa

Suosittelemme yli 15-vuotiaita käyttämään kasvomaskia kaikissa sosiaali- ja terveyspalvelujen toimipisteissä.

Lue lisää maskisuosituksesta Helsingin koronavirussivustolta.


Työtoiminta korona-aikana

 • Kuntouttavaa ja vammaisten henkilöiden työtoimintaa tarjotaan edelleen kaikille nykyisille asiakkaille Pakilan työkeskuksessa, Avotyötoiminnassa ja Uusix-verstailla. Osa palvelusta tarjotaan etäpalveluna.

 • Kuntouttavan ja vammaisten henkilöiden työtoiminnan lähipalveluun ei oteta uusia asiakkaita. Etäpalvelussa on mahdollista aloittaa ja jo sovitut aloitukset toteutetaan. Palveluun hakeutuville asiakkaille soitetaan ja heidän tilanteensa arvioidaan.

 • Työtoimintapaikoissa ei järjestetä kasvotusten ryhmätyövalmennusta, tapahtumia, retkiä tai tutustumiskierroksia.

 • Pakilan työkeskuksen tuotteiden noutopalvelupiste ja Uusix-verstaiden kaupat ja palvelupisteet (rakennusosien kierrätys ja fillari— ja PCkierrätys) suljetaan lukuun ottamatta Uusixin Hakaniemen hallin pop-up-kauppaa, joka palvelee 23.12. saakka.


  Yllä olevat toiminnan muutokset ovat voimassa 4.1.2021 saakka. • Uusix-verstaat on ensivaiheen kuntouttavan työtoiminnan arviointityöpaikka, jonka tarkoitus on tukea elämänhallintaa ja edistää asiakkaiden paluuta työmarkkinoille. Palvelu on tarkoitettu työttömille helsinkiläisille.

  Uusixilla työskentelee kerrallaan 400-500 asiakasta kuntouttavassa työtoiminnassa. Kuntoutujien lisäksi Uusixilla on työharjoittelijoita ja tukityöllistettyjä. Ohjaavaa henkilöstöä on noin 70.

  Uusixilla on kaksi toimipaikkaa: Uusix-Kyläsaari ja Uusix-Suvilahti, joissa toimii 18 työtoimintaa tarjoavaa osastoa. Osaamista voi päivittää niiden käsityöpajoilla.

  Uusix – 20 vuotta luovuutta, oppimista ja uusiutumista -juhlajulkaisu (pdf)  27.11.2020 20:56