Suoraan sisältöön

Uusix-verstaat

Kuntouttava työtoiminta ja vammaisten henkilöiden työtoiminta 1.6. alkaen

Helsingissä kuntouttavan työtoiminnan asiakkaat palaavat hallitusti ja asteittain työtoimintaan lähipalveluna 1.6. alkaen. Asiakkaat voivat palata työtoimintaan niin kaupungin omiin työtoimintapaikkoihin, joita ovat Uusix-verstaat, Avotyötoiminta, Pakilan työkeskus kuin myös ostopalvelu- ja yksittäispaikkoihin.

Palvelut räätälöidään kullekin asiakkaalle sopiviksi siten, että heillä on mahdollisuus osallistua työtoimintaan 1.6. alkaen joko etä- tai lähipalveluna tai näiden yhdistelmänä.

Suunnitelmissa on huomioitu esimerkiksi ryhmäkoot (maks. 10 henkilöä), hygienia ja suojautumistarpeet siten, että lähityötoiminnan palveluihin palaaminen on turvallista.Uusix-verstaat on ensivaiheen kuntouttavan työtoiminnan arviointityöpaikka, jonka tarkoitus on tukea elämänhallintaa ja edistää asiakkaiden paluuta työmarkkinoille. Palvelu on tarkoitettu työttömille helsinkiläisille.

Uusixilla työskentelee kerrallaan 400-500 asiakasta kuntouttavassa työtoiminnassa. Kuntoutujien lisäksi Uusixilla on työharjoittelijoita ja tukityöllistettyjä. Ohjaavaa henkilöstöä on noin 70.

Uusixilla on kaksi toimipaikkaa: Uusix-Kyläsaari ja Uusix-Suvilahti, joissa toimii 18 työtoimintaa tarjoavaa osastoa. Osaamista voi päivittää niiden käsityöpajoilla.

Uusix – 20 vuotta luovuutta, oppimista ja uusiutumista -juhlajulkaisu (pdf)01.06.2020 13:37