Suoraan sisältöön

Pakilan työkeskuksen osastot

Käytä kasvomaskia sosiaali- ja terveyspalveluissa

Suosittelemme yli 12-vuotiaita käyttämään kasvomaskia kaikissa sosiaali- ja terveyspalvelujen toimipisteissä.

Lue lisää maskisuosituksesta Helsingin koronavirussivustolta.


Työtoiminta korona-aikana

 • Kuntouttavaa ja vammaisten henkilöiden työtoimintaa tarjotaan edelleen Pakilan työkeskuksessa, Avotyötoiminnassa ja Uusix-verstailla. Osa palvelusta tarjotaan etäpalveluna.

 • Kuntouttavan ja vammaisten henkilöiden työtoiminnan lähipalveluun sekä etäpalveluun otetaan myös uusia asiakkaita. Kuntouttavaan työtoimintaan voi hakeutua alueellisen aikuisten ja nuorten sosiaalityön, lastensuojelun jälkihuollon, psykiatria- ja päihdepalveluiden sosiaalityön tai Helsingin työllisyyspalveluiden kautta. Vammaisten henkilöiden työtoimintaan hakeudutaan sosiaalisen kuntoutuksen tiimin kautta.

 • Työtoimintapaikoissa ei järjestetä kasvotusten ryhmätyövalmennusta, tapahtumia, retkiä tai tutustumiskierroksia.

 • Pakilan työkeskuksen myymälä ja tuotteiden noutopalvelupiste sekä Uusix-verstaiden kaupat ja palvelupisteet (rakennusosien kierrätys ja fillari— ja PCkierrätys) ovat suljettuina. Uusix Suvilahden toimeentulotukitekstiilien palvelupiste sekä Hakaniemen hallin myymälä ovat avoinna. Hakaniemen hallin kauppa palvelee vuoden 2021 loppuun saakka.


  Yllä olevat toiminnan muutokset ovat voimassa 30.4.2021 saakka.


 •   

  Puutyöt

  Vastaava työnjohtaja Keijo Konttinen
  Puh. 09 3106 9736 

  Puuosaston työntekijät valmistavat vuosittain noin 6000 uutta kalustetta. Osasto vastaa Pakila-malliston tuotannosta ja muista puualan tilaustöistä. Uusien kalusteiden lisäksi kunnostetaan vanhoja. 

  Kaikkien korjauskelvottomien kalusteiden puhtaat  puuosat puristetaan priketeiksi.
  Maalaamo

  Vastaava työnjohtaja Marko Kasto
  Puh. 09 3106 9737

  Maalaamo huolehtii kalusteiden pintakäsittelyistä, kuten petsauksista, lakkauksista ja maalauksista. Työmenetelminä ovat niin ruiskumaalaus kuin perinteisetkin tekniikat. Uutena työmenetelmänä on vanhojen kalusteiden entisöinti.

  Maalaamossa pyritään myös säästämään ympäristöä kierrättämällä maalijäte huolellisesti ja minimoimalla jätteen määrä. 

   
    

  Metallityöt

  Vastaava työnjohtaja Heikki Lipiäinen
  Puh. 09 3106 9738

  Metalliosastolla tehdään pääasiassa erilaisia kalustekorjaukseen liittyviä metallitöitä kaupungin eri laitoksille kuten päiväkotien ja leikkipuistojen sisä- ja ulkoleikkivälineiden korjauksia. Osastolla valmistetaan kierrätyskalusteiden eri osista kolmipyöriä, joita myydään kalustemyymälässä. Lisäksi metalliosaston työntekijät huolehtivat oman kiinteistön sekä sen laitteiston huollosta.  Verhoomo

  Vastaava työnjohtaja Pertti Nyyssönen 
  Puh. 09 3106 9735

  Verhoomossa

  Verhoomossa korjataan, verhoillaan ja tuunataan niin vanhoja kuin uusiakin huonekaluja. Kaupungin eri toimialojen kierrätyskalusteita kunnostetaan tilauksesta kaupungin toimipisteiden käyttöön ja varastomyyntiin. Työtehtäviin kuuluu myös arkkujen ja uurnien kokoonpano sekä verhoilu.

     

  Kalustevarasto ja kuljetus

  Vastaava työnjohtaja Piiu Merivirta von Hellens
  Puh. 09  3107 4164

  Varasto avoinna ma-pe klo 8-16
  Kalustevarasto ja kuljetus palvelevat sosiaalitoimen asiakkaita arkisin myös työkeskuksen kesätauon aikana.

  Kalustevarasto toimii työkeskuksen myymälänä, minkä lisäksi se huolehtii kalusteiden varastoinnista ja kuljetuksista. Kalustemyymälä palvelee sekä Helsingin kaupungin yksiköitä että yksityishenkilöitä.

    

  Keittiö ja puhtaanapito

  Vastaava työnjohtaja Sirpa Vänskä
  Puh. 09 3106 9742

  Työkeskuksessa toimii keittiö, jossa on tarjolla talon henkilökunnalle lounas ja kahvit. Keittiö sopii työskentelypaikaksi ravitsemis- ja keittiöalasta kiinnostuneille.

  Keittiön ja puhtaanapidon väki huolehtii myös talon siivouksesta.   Toimisto

  Puh. 09 3106 9733
  Toimistosihteeri Pirjo Lehmuskoski

  Työkeskuksen toimistossa hoidetaan muun muassa palkka-materiaalin esikäsittely, laskutus, rahaliikenne, tilastointi sekä muut yleiset toimistotyöt. 

  Avustaviin toimistotöihin otetaan mahdollisuuksien mukaan työelämä-valmennuksessa, työharjoittelussa sekä kuntouttavassa työtoiminnassa olevia työntekijöitä.  27.11.2020 15:19