Suoraan sisältöön

Kuntoutus ja neuvonta

Käytä kasvomaskia sosiaali- ja terveyspalveluissa

Suosittelemme yli 12-vuotiaita käyttämään kasvomaskia kaikissa sosiaali- ja terveyspalvelujen toimipisteissä.

Lue lisää maskisuosituksesta Helsingin koronavirussivustolta.


Työtoiminta korona-aikana

 • Kuntouttavaa ja vammaisten henkilöiden työtoimintaa tarjotaan edelleen Pakilan työkeskuksessa, Avotyötoiminnassa ja Uusix-verstailla. Osa palvelusta tarjotaan etäpalveluna.

 • Kuntouttavan ja vammaisten henkilöiden työtoiminnan lähipalveluun sekä etäpalveluun otetaan myös uusia asiakkaita. Kuntouttavaan työtoimintaan voi hakeutua alueellisen aikuisten ja nuorten sosiaalityön, lastensuojelun jälkihuollon, psykiatria- ja päihdepalveluiden sosiaalityön tai Helsingin työllisyyspalveluiden kautta. Vammaisten henkilöiden työtoimintaan hakeudutaan sosiaalisen kuntoutuksen tiimin kautta.

 • Työtoimintapaikoissa ei järjestetä kasvotusten ryhmätyövalmennusta, tapahtumia, retkiä tai tutustumiskierroksia.

 • Pakilan työkeskuksen myymälä ja tuotteiden noutopalvelupiste sekä Uusix-verstaiden kaupat ja palvelupisteet (rakennusosien kierrätys ja fillari— ja PCkierrätys) ovat suljettuina. Uusix Suvilahden toimeentulotukitekstiilien palvelupiste sekä Hakaniemen hallin myymälä ovat avoinna. Hakaniemen hallin kauppa palvelee vuoden 2021 loppuun saakka.


  Yllä olevat toiminnan muutokset ovat voimassa 30.4.2021 saakka.


 • Kuntoutusohjaaja puh. 09 3106 9743
  Työvalmentaja puh. 09 3107 3082

  Pakilan työkeskuksessa kaiken toiminnan tarkoituksena on kokonaisvaltainen työssä kuntoutuminen, oppiminen ja kehittyminen. Kuntouttavan työtoiminnan tarkoituksena on parantaa asiakkaan elämänhallintaa sekä luoda edellytyksiä esimerkiksi opiskelun kautta työllistymiselle. Työtoiminnan aikana on tukena kuntoutusohjaaja sekä työvalmentaja.

  Pakilan työkeskus työllistää kuntouttavassa tai muussa työllistymistä tukevassa tarkoituksessa kerrallaan noin 160 helsinkiläistä. Työkeskuksessa voi työskennellä kaikilla sen osastoilla. Aikaisempi kokemus tai koulutus ei ole välttämätöntä, vaan työt räätälöidään kunkin kykyjä vastaaviksi.  27.11.2020 15:18