Suoraan sisältöön

Kuntouttavan työtoiminnan avulla saattaisi onnistua!

Mitä on kuntouttava työtoiminta?

Kuntouttava työtoiminta on kunnan tuottamaa sosiaalipalvelua työttömille työnhakijoille. Se perustuu lakiin kuntouttavasta työtoiminnasta. Kyseessä ei ole työsuhde. Kuntouttavaa työtoimintaa järjestetään mm. Helsingin kaupungin työtoimintapaikoissa, yhdistyksissä, säätiöissä, kaupungin ja valtion toimipisteissä.

Työtoiminnassa voit päästä kokeilemaan esimerkiksi

  • avustavia hoivatehtäviä, toimitilahuoltoa ja siivousta, keittiö- ja kahvila-alan työtä
  • kädentaitoihin liittyviä tehtäviä pajoilla, mm. ompelu, painanta, keramiikka, koru, verhoilu, puutyö, maalaus, metalli ja fillari
  • IT- ja PC-pajojen tehtäviä, viestintää ja myyntiä, kuljetusta, varasto-, pakkaus- ja postitustehtäviä sekä avustavia toimistoalan  tehtäviä
  • luonto- ja ympäristöalan sekä rakennus- ja kiinteistöhuollon tehtäviä.

Miten kuntouttavaan työtoimintaan hakeudutaan?

Sinun tulee olla helsinkiläinen työtön työnhakija. Selvitä siis TE-toimistosta tai työllisyyspalveluista, että työnhakusi on voimassa. Sen jälkeen ota yhteyttä TE-toimiston tai työllisyyspalvelujen asiantuntijaan, omaan sosiaaliohjaajaasi tai sosiaalityöntekijääsi.

Kuntouttava työtoiminta perustuu asiakkaan, sosiaalityöntekijän tai sosiaaliohjaajan ja TE-toimiston tai työllisyyspalveluiden asiantuntijan yhdessä laatimaan suunnitelmaan. Suunnitelmassa sovittu työtoimintaan osallistuminen on velvoittavaa.

Kuntouttavaan työtoiminnan kesto

Ensimmäinen kuntouttavan työtoiminnan jakso on aina 3 kuukautta. Työtoimintaa voidaan jatkaa eri pituisissa jaksoissa korkeintaan kaksi vuotta. Työtoimintaa voi olla 1–4 päivänä viikossa, 4–6 tuntia päivässä.

Kuntouttavan työtoiminnan vaikutus toimeentuloon

Osallistuessasi kuntouttavaan työtoimintaan olet oikeutettu työttömyysetuuteen tai toimentulotukeen. Tämän lisäksi saat 9 euroa kulukorvausta jokaiselta työtoimintapäivältä, sekä matkakorvauksen.

Kysy lisää omalta työntekijältäsi!
  16.05.2022 11:18