Suoraan sisältöön

Kotihoidon tukiryhmät

Käytä kasvomaskia sosiaali- ja terveyspalveluissa

Suosittelemme yli 12-vuotiaita käyttämään kasvomaskia kaikissa sosiaali- ja terveyspalvelujen toimipisteissä.

Lue lisää maskisuosituksesta Helsingin koronavirussivustolta.


Työtoiminta korona-aikana

 • Kuntouttavaa ja vammaisten henkilöiden työtoimintaa tarjotaan Pakilan työkeskuksessa, Avotyötoiminnassa ja Uusix-verstailla. Osa palvelusta tarjotaan etäpalveluna.

 • Kuntouttavan ja vammaisten henkilöiden työtoiminnan lähipalveluun sekä etäpalveluun otetaan myös uusia asiakkaita. Kuntouttavaan työtoimintaan voi hakeutua alueellisen aikuisten ja nuorten sosiaalityön, lastensuojelun jälkihuollon, psykiatria- ja päihdepalveluiden sosiaalityön tai Helsingin työllisyyspalveluiden kautta. Vammaisten henkilöiden työtoimintaan hakeudutaan sosiaalisen kuntoutuksen tiimin kautta.

 • Pakilan työkeskuksen myymälä ja tuotteiden noutopalvelupiste avataan 1.6.

 • Uusix-verstaiden Kyläsaaren kaupat ja palvelupisteet (rakennusosien kierrätys ja fillari— ja PCkierrätys), Uusix Suvilahden toimeentulotukitekstiilien palvelupiste sekä Hakaniemen hallin myymälä ovat avoinna. 

 • Palveluissa ja myymälöissä noudatetaan koronaturvallista asiointia ja asiakasmääriä rajoitetaan tarvittaessa. 


 • Vastaava ohjaaja Kristiina Väinölä puh 3107 4145 
  Avotyötoiminnalla on 10 kotihoidon tukiryhmää, joissa järjestetään työtoimintaa eri puolilla Helsinkiä yhteistyössä alueiden kotihoidon kanssa. Tavoitteena on tarjota konkreettista apua kotihoidon asiakkaille heidän omaan kotiin ja näin tukea kotona asumista ja lievittää yksinäisyyden tunnetta sekä samalla löytää työmarkkinoille ohjaavia työllistymispolkuja helsinkiläisille pitkäaikaistyöttömille. Kotihoidon tukiryhmissä työtoiminnassa olevat asiakkaat tutustuvat kotihoidon tehtäviin ja voivat saada osaamisestaan oppilaitosten kanssa yhteistyössä laaditun osaamistodistuksen, joka parhaimmillaan avaa ovia opintoihin ja työelämään. Lisäksi työtoimintaa järjestetään yhdessä kahvilassa, jossa työtoiminnassa voi tutustua catering-alan tehtäviin. Catering-alan avustavista tehtävistä on myös mahdollista saada osaamistodistus.

  Kotihoidon tukiryhmien mottona on ”Mukana arjessa”.  08.06.2021 09:23