Suoraan sisältöön

Kotihoidon tukiryhmät

Avotyötoiminta, Pakilan työkeskus ja Uusix-verstaat ovat osittain kiinni. Kuntouttavaa ja vammaisten henkilöiden työtoimintaa emme tällä hetkellä järjestä koronaviruksen vuoksi.

Toiminnassa ovat

  • toimeentulotuella myönnettävien välttämättömien kalusteiden, arkkujen ja uurnien valmistus ja kuljetus, toimeentulotukiasiakkaiden tekstiilipakettien ja tietokoneiden kasaaminen ja kuljetus asiakkaille
  • tekstiilituotteiden valmistus ja toimitus kaupungin toimintoihin
  • toimeentulotukiasiakkaiden sekä tilapäisen asumisen muuttoja ja kuljetuksia
  • PC-kierrätys
  • psykososiaalinen tuki ja säännöllinen yhteydenpito työtoiminnan asiakkaisiin, tarvittaessa tuen ja avun järjestäminen
  • ruoka-aputoimintaan liittyviä kuljetuksia.

Vastaava ohjaaja Arja Taimiaho
Puh 09 3103 2585


Avotyötoiminnalla on 10 kotihoidon tukiryhmää, joissa järjestetään työtoimintaa eri puolilla Helsinkiä yhteistyössä alueiden kotihoidon kanssa. Tavoitteena on tarjota konkreettista apua kotihoidon asiakkaille heidän omaan kotiin ja näin tukea kotona asumista ja lievittää yksinäisyyden tunnetta sekä samalla löytää työmarkkinoille ohjaavia työllistymispolkuja helsinkiläisille pitkäaikaistyöttömille. Kotihoidon tukiryhmissä työtoiminnassa olevat asiakkaat tutustuvat kotihoidon tehtäviin ja voivat saada osaamisestaan oppilaitosten kanssa yhteistyössä laaditun osaamistodistuksen, joka parhaimmillaan avaa ovia opintoihin ja työelämään. Lisäksi työtoimintaa järjestetään yhdessä kahvilassa, jossa työtoiminnassa voi tutustua catering-alan tehtäviin. Catering-alan avustavista tehtävistä on myös mahdollista saada osaamistodistus.

Kotihoidon tukiryhmien mottona on ”Mukana arjessa”.

Lisätietoa antaa vastaava ohjaaja Arja Taimiaho puh. 09 3103 2585.07.04.2020 14:01