Suoraan sisältöön

Avotyötoiminta

Käytä kasvomaskia sosiaali- ja terveyspalveluissa

Suosittelemme yli 15-vuotiaita käyttämään kasvomaskia kaikissa sosiaali- ja terveyspalvelujen toimipisteissä.

Lue lisää maskisuosituksesta Helsingin koronavirussivustolta.


Työtoiminta korona-aikana

 • Kuntouttavaa ja vammaisten henkilöiden työtoimintaa tarjotaan edelleen kaikille nykyisille asiakkaille Pakilan työkeskuksessa, Avotyötoiminnassa ja Uusix-verstailla. Osa palvelusta tarjotaan etäpalveluna.

 • Kuntouttavan ja vammaisten henkilöiden työtoiminnan lähipalveluun ei oteta uusia asiakkaita. Etäpalvelussa on mahdollista aloittaa ja jo sovitut aloitukset toteutetaan. Palveluun hakeutuville asiakkaille soitetaan ja heidän tilanteensa arvioidaan.

 • Työtoimintapaikoissa ei järjestetä kasvotusten ryhmätyövalmennusta, tapahtumia, retkiä tai tutustumiskierroksia.

 • Pakilan työkeskuksen tuotteiden noutopalvelupiste ja Uusix-verstaiden kaupat ja palvelupisteet (rakennusosien kierrätys ja fillari— ja PCkierrätys) suljetaan lukuun ottamatta Uusixin Hakaniemen hallin pop-up-kauppaa, joka palvelee 23.12. saakka.


  Yllä olevat toiminnan muutokset ovat voimassa 4.1.2021 saakka.


 • Avoinna ma–pe klo 8.15–16

  Hopeatie 6, 00440 Helsinki
  PL 8640, 00099 Helsingin kaupunki
  Faksi 09 3103 2515
  Johtaja Anne Valppu-Vanhainen puh. 09 3103 2502

  Avotyötoiminta tarjoaa kuntouttavia työllistymispalveluja kaupungin toimialojen ja liikelaitosten rakennus- ja kiinteistöalan, luonto- ja ympäristöalan työtehtävissä sekä kotihoidon ja kahvilan avustavissa tehtävissä.

  Työtoimintajaksot räätälöidään kuntoutujien yksilöllisten tarpeiden mukaan ja niitä tarjotaan eri työllistymisen vaiheessa oleville helsinkiläisille työttömille. Tärkeimmät työtoiminnan muodot ovat kuntouttava työtoiminta ja vammaisten henkilöiden työtoiminta sekä kuntouttava vankityö-hanke.

  Avotyötoimintaan pääset vaikka sinulla ei olisi aiempaa työkokemusta tai koulutusta. Lisäksi voit kartutta taitojasi työtoiminnan aikana aidoissa työtehtävissä ja työympäristössä.

  Laajan verkoston avulla sinua kannustetaan koulutukseen. Kyseiseen työhön suuntautuvia kuntoutujia tuetaan osaamistodistuksilla, koulutusyhteistyöllä ja työvalmennuksella.

  Lisätietoa palveluista   25.11.2020 15:35