Suoraan sisältöön

Avotyötoiminta

Kuntouttava työtoiminta ja vammaisten henkilöiden työtoiminta 1.6. alkaen

Helsingissä kuntouttavan työtoiminnan asiakkaat palaavat hallitusti ja asteittain työtoimintaan lähipalveluna 1.6. alkaen. Asiakkaat voivat palata työtoimintaan niin kaupungin omiin työtoimintapaikkoihin, joita ovat Uusix-verstaat, Avotyötoiminta, Pakilan työkeskus kuin myös ostopalvelu- ja yksittäispaikkoihin.

Palvelut räätälöidään kullekin asiakkaalle sopiviksi siten, että heillä on mahdollisuus osallistua työtoimintaan 1.6. alkaen joko etä- tai lähipalveluna tai näiden yhdistelmänä.

Suunnitelmissa on huomioitu esimerkiksi ryhmäkoot (maks. 10 henkilöä), hygienia ja suojautumistarpeet siten, että lähityötoiminnan palveluihin palaaminen on turvallista.


Avoinna ma–pe klo 8.15–16

Hopeatie 6, 00440 Helsinki
PL 8640, 00099 Helsingin kaupunki
Faksi 09 3103 2515
Johtaja Anne Valppu-Vanhainen puh. 09 3103 2502

Avotyötoiminta tarjoaa kuntouttavia työllistymispalveluja kaupungin toimialojen ja liikelaitosten rakennus- ja kiinteistöalan, luonto- ja ympäristöalan työtehtävissä sekä kotihoidon ja kahvilan avustavissa tehtävissä.

Työtoimintajaksot räätälöidään kuntoutujien yksilöllisten tarpeiden mukaan ja niitä tarjotaan eri työllistymisen vaiheessa oleville helsinkiläisille työttömille. Tärkeimmät työtoiminnan muodot ovat kuntouttava työtoiminta ja vammaisten henkilöiden työtoiminta sekä kuntouttava vankityö-hanke.

Avotyötoimintaan pääset vaikka sinulla ei olisi aiempaa työkokemusta tai koulutusta. Lisäksi voit kartutta taitojasi työtoiminnan aikana aidoissa työtehtävissä ja työympäristössä.

Laajan verkoston avulla sinua kannustetaan koulutukseen. Kyseiseen työhön suuntautuvia kuntoutujia tuetaan osaamistodistuksilla, koulutusyhteistyöllä ja työvalmennuksella.

Lisätietoa palveluista 01.06.2020 13:39