Suoraan sisältöön

Avotyötoiminta

Käytä kasvomaskia sosiaali- ja terveyspalveluissa

Suosittelemme 12 vuotta täyttäneitä käyttämään kasvomaskia kaikissa sosiaali- ja terveyspalvelujen toimipisteissä.

Lue lisää maskisuosituksesta Helsingin koronavirussivustolta.


Työtoiminta korona-aikana

 • Kuntouttavaa ja vammaisten henkilöiden työtoimintaa tarjotaan Pakilan työkeskuksessa, Avotyötoiminnassa ja Uusix-verstailla. Osa palvelusta tarjotaan etäpalveluna.

 • Kuntouttavan ja vammaisten henkilöiden työtoiminnan lähipalveluun sekä etäpalveluun otetaan myös uusia asiakkaita. Kuntouttavaan työtoimintaan voi hakeutua alueellisen aikuisten ja nuorten sosiaalityön, lastensuojelun jälkihuollon, psykiatria- ja päihdepalveluiden sosiaalityön tai Helsingin työllisyyspalveluiden kautta. Vammaisten henkilöiden työtoimintaan hakeudutaan sosiaalisen kuntoutuksen tiimin kautta.

 • Pakilan työkeskuksen myymälä ja tuotteiden noutopalvelupiste avataan 1.6.

 • Uusix-verstaiden Kyläsaaren kaupat ja palvelupisteet (rakennusosien kierrätys ja fillari— ja PCkierrätys), Uusix Suvilahden toimeentulotukitekstiilien palvelupiste sekä Hakaniemen hallin myymälä ovat avoinna. 

 • Palveluissa ja myymälöissä noudatetaan koronaturvallista asiointia ja asiakasmääriä rajoitetaan tarvittaessa. 


 • Avoinna ma–pe klo 8.15–16

  Kesällä avotyötoiminnan kotihoidon tukiryhmät ja Kahvila Sumppila ovat kiinni 5.–30.7.2021. 
  Luonto- ja ympäristöryhmissä sekä rakennus- ja kiinteistöryhmissä toimintaa supistetaan ajalla 5.–30.7.2021 jolloin työtoimintaa tarjotaan avoinna olevissa ryhmissä.

  Hopeatie 6, 00440 Helsinki
  PL 8640, 00099 Helsingin kaupunki
  Faksi 09 3103 2515
  Johtaja Arja Taimiaho puh 09 3103 2585

  Avotyötoiminta tarjoaa kuntouttavia työllistymispalveluja kaupungin toimialojen ja liikelaitosten rakennus- ja kiinteistöalan, luonto- ja ympäristöalan työtehtävissä sekä kotihoidon ja kahvilan avustavissa tehtävissä.

  Työtoimintajaksot räätälöidään kuntoutujien yksilöllisten tarpeiden mukaan ja niitä tarjotaan eri työllistymisen vaiheessa oleville helsinkiläisille työttömille. Tärkeimmät työtoiminnan muodot ovat kuntouttava työtoiminta ja vammaisten henkilöiden työtoiminta sekä kuntouttava vankityö-hanke.

  Avotyötoimintaan pääset vaikka sinulla ei olisi aiempaa työkokemusta tai koulutusta. Lisäksi voit kartutta taitojasi työtoiminnan aikana aidoissa työtehtävissä ja työympäristössä.

  Laajan verkoston avulla sinua kannustetaan koulutukseen. Kyseiseen työhön suuntautuvia kuntoutujia tuetaan osaamistodistuksilla, koulutusyhteistyöllä ja työvalmennuksella.

  Lisätietoa palveluista   08.06.2021 09:17