Suoraan sisältöön

Työllistymisen tukeminen ja sosiaalinen kuntoutus

Kuntouttava ja vammaisten työtoiminta korona-aikana

Kaupungin järjestämässä työtoiminnassa eli Avotyötoiminnassa, Pakilan työkeskuksessa ja Uusix-verstailla asiakkaita ei voida ottaa koronaviruksen aiheuttamien järjestelyjen vuoksi yhtä paljon kuin aiemmin. Tämän vuoksi osa toiminnasta järjestetään verkko- ja puhelinvälitteisenä etätyötoimintana.

Toiminnassa ovat

  • toimeentulotuella myönnettävien välttämättömien kalusteiden, arkkujen ja uurnien valmistus ja kuljetus
  • toimeentulotukiasiakkaiden tekstiilipakettien noudot Uusix-Suvilahden palvelupisteestä
  • tietokonepakettien nouto Kyläsaaren PC-shopista.
  • tekstiilituotteiden valmistus ja toimitus kaupungin toimintoihin
  • toimeentulotukiasiakkaiden sekä tilapäisen asumisen muutot ja kuljetukset
  • PC-kierrätys

Työllistymistä ja työelämän taidoissa tukemista edistetään Helsingin kaupungin monella eri toimialalla, kuten keskushallinnon työllisyydenhoidon palveluissa ja sosiaali- ja terveystoimialan työtoiminnoissa. Sosiaali- ja terveystoimialan työtoimintojen palvelut on suunnattu pitkäaikaistyöttömille ja osatyökykyisille henkilöille. Palvelun tarkoituksena on tukea ja lisätä asiakkaiden hyvinvointia, elämänhallintaa sekä työ- ja toimintakykyä. Palveluissa mietitään yhdessä työntekijän kanssa, mikä olisi kullekin henkilölle sopivaa työtoimintaa. Joskus vaihtoehtona on myös työkyvyn selvittäminen ja kuntoutukseen tai eläkkeelle ohjaaminen.

Työtoimintaa ja muuta työelämävalmiuksia parantavaa toimintaa järjestetään muun muassa Uusix-verstaalla, Pakilan työkeskuksessa, luonto- ja ympäristöalan ja rakennusalan toimipisteissä sekä kotihoidon tukiryhmissä ja lukuisissa pääkaupunkiseudun järjestöissä. Palvelujen piiriin voit hakeutua Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun eli TYP Helsingin tai oman asuinalueesi aikuissosiaalityön palvelupisteen kautta.
17.11.2020 12:59