Suoraan sisältöön

Asukastalo Saunabaarin palvelut


Digituki ja internet

Maunulan Mediapajassa voi käyttää tietokoneita. Asiakaspäätteitä on seitsemän, ja niissä on internet-yhteyden lisäksi Windows 10 käyttöjärjestelmä, MS Office 2010 toimisto-ohjelmapaketti sekä Photoshop Elements ja Premier Elements 9. Pajassa on myös skanneri, viivakoodinlukija, tulostin ja kopiokone. Tulostus ja kopiointi 0,40 e / kpl.

Maunulan järjestöt ja taloyhtiöt voivat vuokrata Mediapajasta kokoustilaa, ja siellä järjestetään myös pienimuotoisia taide- ja valokuvanäyttelyitä.

Mediapajan toiminnan ideointikokoukset ovat joka kuukauden ensimmäisenä maanantaina. Toiminnasta vastaa Maunula Seura ry.

Digituki: Tietokoneen ja muiden laitteiden käytönopastusta ajanvarauksella.

Mediapaja on avoinna ma-pe klo 9-16, puh. 040 590 0455


Kahvio

Saunabaarin keskiönä toimii sen kahvio, jossa voi tavata ihmisiä ja vaihtaa kuulumisia tai lukea päivän lehdet. Kahviossa on myynnissä voileipiä ja itse leivottuja leivonnaisia. Lounasaikaan on tarjolla edullinen lounas. Kahviossa on asiakastietokone käytettävissä.

 • Kahvio avoinna ma 9.00-17.30, ti-to 9.00-15.00 ja pe 9.00-14.00
  • Aamupuuroa tarjolla ma-pe klo 9-10
  • lounas klo 11-13
 • Muut palvelut
  • Nettipiste ja tulostusmahdollisuus
  • Kopio- ja tulostusmaksut: musta-valko A4/ 0,20 e ja A3/ 0,40 e värillinen A4/ 0,40 e ja A3/ 0,80 e 

 

Katukirpputori

Perjantaisin järjestettävälle katukirpputorille voi tulla myymään vaatteita ja muita tavaroita. Kirpputori on ulko-oven vieressä klo 9-14 ja pöytiä on enintään kolme. Pöytien varaukset merkitään keittiössä olevaan varauslistaan ja ne noudetaan perjantaiaamuna toimiston edestä. Peruutukset ilmoitetaan kahvilaan puh. 09 3106 9722. 

Kierrätyspiste

Aulassa on kierrätyspiste, johon voi tuoda vaatteita, lehtiä, kirjoja ja pientä tavaraa. Siitä saa ottaa mukaan löytämiään tuotteita.

Kädentaidot

Saunabaarissa on erinomaiset mahdollisuudet kädentaitojen harrastamiseen. Talosta löytyvät tilat omatoimiseen kudontaan ja ompelemiseen sekä useita harrastajaryhmiä.      


    

Kutomo

Kudontavuoro varataan suoraan kutomosta tai puhelimitse kutomon numerosta 09 3106 9721.

Kangaspuissa on loimia mattojen (leveydet: 75 cm - 140 cm) ja poppanoiden kutomiseen. Kudonnaisten värit, leveydet ja sidokset vaihtelevat. Kutomossa maksetaan vain käytetystä loimesta, jonka hinta riippuu sen leveydestä, materiaalista, väristä ja tiheydestä. Jokainen kutoja hankkii itse kuteet, kutomossa niitä ei ole myytävänä. Kudontaan on mahdollista saada tarvittaessa ohjausta.

Someron Lanka palvelee poppana- ja matonkudeasioissa joka kuukauden ensimmäisenä maanantaina Alepan takana olevalla kävelytiellä klo 9.45, Metsäpurontie 23.


Ompelimo

Ompelimossa on viisi ompelukonetta ja kaksi saumuria sekä teollisuusompelukone. Tekeminen painottuu vaatteiden ja sisustustekstiilien korjaamiseen ja ompelemiseen.

Mukanaan voi tuoda omat tarvikkeet, mutta ompelimossa on käytettävissä saksia, mittanauhoja, nuppineuloja ym. tarvikkeita. Ompelutöihin voi käyttää myös lahjoituksena tulleita kankaita ja lankoja. Saumureissa on valmiina tummanharmaa ja valkoinen ompelulanka.       

Terveys ja hyvinvointi

 • ITE-piste kutomon taukotilassa    
 • Terveydenhoitaja on tavattavissa kuukauden ensimmäisenä tiistaina klo 9-11. Hän mittaa verensokerin (1e) ja kolesterolin (4e). Vuoronumeroita jaetaan klo 9 alkaen.

     
Tilojen vuokraus

Vuokrattavissa olevat tilat: Vaahterasali ja Maunulasali. Vaahterasali on pienikokoinen sali, joka soveltuu esimerkiksi liikuntakäyttöön tai luentojen pitämiseen. Maunulasali ja kahvila puolestaan sopivat syntymäpäiväjuhliin, pieniin kokouksiin tai kerhoihin. Tilat vuokrataan Helsingin kaupungin ohjesääntöjen mukaisesti.

Perustuntihintaan kuuluu tilassa olevan kaluston käyttö, joita ovat mm. astiasto noin 40 henkilölle, astianpesukone, vesipiste, uuni, jääkaappi, mikroaaltouuni, musiikkisoitin ja diskopallot. Siivous ja valvonta ovat vuokralaisen vastuulla. Saunabaarin henkilökunta ei ole velvollinen osallistumaan tapahtumien järjestämiseen. Tilat ovat päihteettömät.

Tilojen varaukset ja tiedustelut ensisijaisesti sähköpostilla: Sote.asukastalo.saunabaari@hel.fi tai  puh. 09 3102 4587

Merkitse sähköpostiin:

 • Tilan käyttäjä
 • Päivämäärä
 • Aika  
 • Arvio henkilömäärästä
 • Tilatoive/kysely
 • Tilan käyttötarkoitus
 • Vastuuhenkilö yhteystietoineen 

Tilan luovuttamisesta tehdään aina sopimus, jonka allekirjoittaa koordinaattori ja johtava sosiaalijohtaja. Allekirjoituksen yhteydessä luovutetaan avain ja annetaan ohjeet tilan käytöstä.

Hinnat ja muita lisätietoja tilojen vuokrauksesta01.09.2022 16:35