Suoraan sisältöön

Mielenterveys- ja päihdepalvelut terveysasemilla

Käytä kasvomaskia sosiaali- ja terveyspalveluissa

Suosittelemme 12 vuotta täyttäneitä käyttämään kasvomaskia kaikissa sosiaali- ja terveyspalvelujen toimipisteissä.

Lue lisää maskisuosituksesta Helsingin koronavirussivustolta.


Ensisijainen hoitopaikkasi mielenterveys- ja päihdeasioissa on terveysasema, ja sieltä sinut voidaan tarvittaessa lähettää edelleen jatkotutkimuksiin ja -hoitoihin.

Terveysasemalla sinua hoitavat työparina lääkäri ja hoitaja. Voit saada myös mielenterveys- ja päihdetyöhön erikoistuneen sairaanhoitajan palveluita terveysasemalta. Hänen vastaanotolleen ohjaudutaan terveydenhoitajan tai lääkärin tekemän hoidon tarpeen arvioinnin jälkeen.

Lue lisää palvelusta

Jos tarvitset kiireellistä hoitoa, voit tulla arkisin suoraan terveysasemalle. Suosittelemme kuitenkin, että soitat ensiksi terveysasemallesi.

Terveysasemien yhteystiedot

Iltaisin ja viikonloppuisin terveysasemat ovat kiinni. Silloin aikuisten äkilliset sairaudet ja tapaturmat hoidetaan Haartmanin ja Malmin päivystyksessä. Lasten terveyskeskuspäivystys on Uudessa lastensairaalassa.

Mieppi – tukea mielen hyvinvointiin matalalla kynnyksellä

Myllypuron terveysasemalla ja Kalasataman terveys ja hyvinvointikeskuksessa toimii Mieppi, matalan kynnyksen mielenterveyspalvelu, joka on tarkoitettu yli 13-vuotiaille nuorille ja aikuisille.

Ota yhteyttä Mieppiin, jos sinulla on esimerkiksi elämäntilanteeseen tai mielenterveyteen liittyviä huolia ja toivot keskustelutukea.

Mieppi-mielenterveyspalvelupiste13.11.2020 12:49

.