Suoraan sisältöön

Neuvolan sähköinen asiointi

Neuvoloissa käytetään sähköistä asiointia

Neuvolan asiakkaat voivat varata ajan terveydenhoitajalle sähköisesti. Kaikissa neuvoloissa on käytössä myös sähköiset viestipalvelut.

Sähköiseen asiointiin pääsee tästä linkistä

Sähköisen ajanvarauksen avulla voit varata, siirtää tai perua aikoja terveydenhoitajan vastaanotolle.

Äitiysneuvolan ensikäynti, synnytyksen jälkeinen kotikäynti ja jälkitarkastus sekä lastenneuvolan 4–6 vko, 4 kk, 8 kk, 18 kk eivät ole sähköisesti varattavissa. Näihin voit varata ajan neuvolan puhelinpalvelusta puh. (09) 310 55530.

Sähköisten viestipalvelujen avulla voit lähettää omalle terveydenhoitajallesi viestin suojatussa yhteydessä. Terveydenhoitajasi voi lähettää sinulle sähköisenä viestinä tai tekstiviestinä hoitoosi liittyviä tietoja, esim. laboratoriotuloksia.


Tee sopimus/suostumus sähköisestä asioinnista

Sähköiseen asiointiin tarvitaan sopimus/suostumus. Äitiysneuvolan asiakkaana voit täyttää sopimuksen/suostumuksen asiointi.hel.fi-sivustolla sähköisesti. Sivustolle kirjaudutaan henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Asioidaksesi lapsen asioissa sähköisesti, sinun tulee täyttää puolesta asioinnin sopimus, joka toimitetaan allekirjoitettuna neuvolaan tai terveysasemalle. Sen voi tulostaa alla olevasta linkistä:

  • Sähköisen asioinnin käytön sopimus/suostumus (Te-126):
    doc | pdf
  • Avtal/samtycke om användning av elektronisk ärendehantering (Te-126sv):
    doc | pdf

Tuo allekirjoitettu sopimus/suostumus neuvolaasi. Neuvolassa sopimuksesta/suostumuksesta tehdään merkintä potilasasiakirjoihisi.06.12.2019 00:35