Suoraan sisältöön

Asiakkaan ohje Maisan käyttöön

Tältä sivulta löydät perusohjeet Maisan käyttöönottoon. Lisää ohjeita eri käyttötilanteista on Maisassa Usein kysytyt kysymykset -sivulla.

Näin otat Maisan käyttöön selaimella


 1. Mene osoitteeseen www.maisa.fi.
 2. Napsauta kohtaa Kirjaudu Maisaan. Siirryt Suomi.fi-sivulle tunnistautumista varten. Kirjaudu sisään käyttäen vahvaa tunnistautumista, esimerkiksi verkkopankkitunnuksiasi.
 3. Tunnistautumisen jälkeen klikkaa Suomi.fi-palvelussa kohtaa Jatka palveluun ja siirryt Maisa-sivustolle.
 4. Ensimmäisellä käyttökerralla hyväksy Maisan käyttöehdot ja tarkista, että yhteystietosi ovat oikein. Voit täydentää tiedot valitsemalla valikosta Tilin asetukset ja Henkilötiedot.
 5. Jos haluat antaa esimerkiksi läheisellesi puolesta-asioinnin oikeudet Maisaan, se tapahtuu valikon kohdassa Tietojen hallinta ja Puolesta-asiointi ja laitteet.

Näin käytät Maisaa selaimellaNäin otat Maisan käyttöön mobiilissa


 1. Lataa Maisa-sovellus puhelimeesi tai tablettiisi joko iOS tai Android-sovellusverkkokaupasta (Apple AppStore, Google Play -kauppa).
 2. Ensimmäisellä käyttökerralla hyväksy Maisan käyttöehdot.
 3. Kirjautuaksesi Maisaan klikkaa näytöllä kohtaa VAHVA TUNNISTAUTUMINEN. Kirjaudu sisään käyttäen vahvaa tunnistautumista, esimerkiksi verkkopankkitunnuksiasi.
 4. Tunnistautumisen jälkeen klikkaa kohtaa Jatka palveluun ja siirryt automaattisesti Maisa-sovellukseen. Jatkossa sovellukseen on mahdollista kirjautua myös valitsemaasi tunnuslukua käyttäen.
 5. Tarkista ensimmäisellä käyttökerralla, että yhteystietosi ovat oikein. Voit täydentää tiedot valitsemalla valikosta Tilin asetukset ja Henkilötiedot.
 6. Jos haluat antaa esimerkiksi läheisellesi puolesta-asioinnin oikeudet Maisaan, se tapahtuu valikon kohdasta Tietojen hallinta. Klikkaa valikossa kohtaa Puolesta-asiointi ja laitteet.

Näin käytät Maisaa mobiililaitteella

27.09.2022 07:44