Suoraan sisältöön

Asiakkaan ohje Maisan käyttöön

Ota käyttöösi uusi sähköisen asioinnin kanava Maisa

Maisa on uusi sähköisen asioinnin kanava Helsingin sosiaali- ja terveyspalveluiden asiakkaille. 

Maisaa voi käyttää verkossa osoitteessa www.maisa.fi ja matkapuhelimeen tai tabletille ladattavalla sovelluksella. Sovelluksen voi ladata joko iOS- tai Android-sovelluskaupasta (Apple AppStore, Google Play -kauppa).

Maisassa voit muun muassa

 • katsoa ja täydentää sosiaali- ja terveystietojasi
 • tarkastella tutkimus- ja laboratoriotuloksiasi
 • olla yhteydessä sosiaali- tai terveydenhuollon ammattilaiseen viestipalvelun kautta
 • varata tai perua vastaanottoaikoja
 • pyytää reseptin uusimista
 • antaa luvan puolesta-asiointiin valitsemallesi henkilölle.

Miten käytän Maisaa verkossa?

 1. Mene osoitteeseen www.maisa.fi.
 2. Napsauta kohtaa Kirjaudu Maisaan. Siirryt Suomi.fi-sivulle tunnistautumista varten. Kirjaudu sisään käyttäen vahvaa tunnistautumista, esimerkiksi verkkopankkitunnuksiasi.
 3. Tunnistautumisen jälkeen klikkaa Suomi.fi-palvelussa kohtaa Jatka palveluun ja siirryt Maisa-sivustolle.
 4. Ensimmäisellä käyttökerralla hyväksy Maisan käyttöehdot ja tarkista, että yhteystietosi ovat oikein. Voit täydentää tiedot valitsemalla valikosta Tilin asetukset ja Henkilötiedot.
 5. Jos haluat antaa esimerkiksi läheisellesi puolesta-asioinnin oikeudet Maisaan, se tapahtuu valikon kohdassa Tietojen hallinta ja Puolesta-asiointi ja laitteet.

Miten käytän Maisa-sovellusta?

 1. Lataa Maisa-sovellus puhelimeesi tai tablettiisi joko iOS tai Android-sovellusverkkokaupasta (Apple AppStore, Google Play -kauppa).
 2. Ensimmäisellä käyttökerralla hyväksy Maisan käyttöehdot.
 3. Kirjautuaksesi Maisaan klikkaa näytöllä kohtaa VAHVA TUNNISTAUTUMINEN. Kirjaudu sisään käyttäen vahvaa tunnistautumista, esimerkiksi verkkopankkitunnuksiasi.
 4. Tunnistautumisen jälkeen klikkaa kohtaa Jatka palveluun ja siirryt automaattisesti Maisa-sovellukseen. Jatkossa sovellukseen on mahdollista kirjautua myös valitsemaasi tunnuslukua käyttäen.
 5. Tarkista ensimmäisellä käyttökerralla, että yhteystietosi ovat oikein. Voit täydentää tiedot valitsemalla valikosta Tilin asetukset ja Henkilötiedot.
 6. Jos haluat antaa esimerkiksi läheisellesi puolesta-asioinnin oikeudet Maisaan, se tapahtuu valikon kohdasta Tietojen hallinta. Klikkaa valikossa kohtaa Puolesta-asiointi ja laitteet.

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin on myös osoitteessa www.maisa.fi.29.04.2021 11:08